Kigyulladt egy hajó Kalifornia partjainál

Kalifornia, hajó
Vágólapra másolva!
Mentőakció indult hétfőn több mint 30 vészhelyzetbe jutott ember megsegítésére, akik egy égő hajón ragadtak Los Angeles partja közelében. Valószínűleg már halálos áldozatai is vannak a tűznek.
Vágólapra másolva!

A parti őrség a Twitteren közölte, hogy több mentőcsónakokat, helikoptereket indítottak a helyszínre, hogy kimentsék a Santa Cruz partjainál bajba jutott több mint harminc embert. A hajó körülbelül hajnali fél négykor gyulladt ki, és körülbelül 20 méterre volt a szigettől.

"Az értesülések szerint a hajó lángokban áll" – közölte a parti őrség.

A Ventura megyei tűzoltóság által közreadott kép a Santa Cruz szigete közelében lángoló hajóról 2019. szeptember 2-án Forrás: MTI/EPA/Ventura megyei tűzoltóság/-

A hatóságok attól tartanak, hogy a szerencsétlenségnek esetleg több halálos áldozata van – közölte Bill Nash, Ventura megye közigazgatásának szóvivője. "Ez egy nagy hajó, és tudjuk, hogy sok halottunk van. A pontos szám nem áll a rendelkezésemre"

Aaron Bemis, a parti őrség parancsnoka kijelentette: nem tudja megerősíteni, hogy halottak vannak.
A legénység öt tagja ki tudott szállni, mert a fő kabinban tartózkodott, egyikük könnyebben megsérült – nyilatkozta. "A 33 utas a hajóhídon tartózkodott. Az elsődleges értesülések szerint a tűz csapdájába kerültek".

A Ventura megyei tűzoltóság képe Forrás: MTI/EPA/Ventura megyei tűzoltóság/-

"A tűz olyan heves volt, hogy még az oltás után sem tudtak a fedélzetre menni és a túlélők után kutatni" – tette hozzá a szóvivő.

Ventura megye tűzoltósága viszont megerősítette, hogy

többen meghaltak, de nem tudta közölni az áldozatok pontos számát.

A 33 méter hosszú, Conception nevű kereskedelmi hajó szombaton hajózott ki, és hétfőn kellett volna visszatérnie.