Súlyos károkat, áradásokat okozott a Bahama-szigeteket elérő Dorian hurrikán - írja legfrissebb híreiben a BBC. A "szörnyeteg vihar" hétméteres hullámokat is korbácsolt, ami életveszélyes mindazokra a partvidéken, akik nem vonultak menedékbe - a hírportál szerint sokan a figyelmeztetések ellenére nem hagyták el otthonaikat. A viharnak egyes beszámolók szerint halálos áldozata is van. 

Ahogy azt az Origo is megírta, az ötös erősségű vihar a Bahamák észak-nyugati részén fekvő Abaco-szigetekre csapott le először, óriási pusztítást hagyva maga után. A vihar hajókat fordított fel, háztetőket szakított le, s  egyes városrészeket a földig tarolt. A vihar 73 ezer embert, és mintegy 21 ezer otthont veszélyeztet. 

Az Eyewitness News arról számolt be, hogy az Abaco-szigeteket sújtó viharban egy nyolcéves kisfiú meghalt. 

Hubert Minnis miniszterelnök bejelentette az evakuálást a Nagy-Bahamák és az Abaco-szigetek viharral érintett részeiről, ennek ellenére sokan nem hagyják el otthonaikat - írta a BBC. A kormány tizennégy menedékhelyet létesített. A szigeten nyaraló turistákat is távozásra szólították fel. 

A hurrikán most az Egyesült Államok felé tart, több államban - Florida, Georgia, Észak- és Dél-Karolina - vészhelyzetet jelentettek be. A hurrikán várhatóan hétfő este éri el Floridát.