Robbanás miatt összeomlott három lakóház Antwerpenben

2019.09.03. 19:57

Robbanás miatt összeomlott három lakóház kedden Antwerpenben, többen megsérültek - közölte a belga rendőrség a Twitteren. Az egyik érintett házban éppen munkálatok folytak, a rendőrség a történtekkel összefüggésben vizsgálja a kapcsolatot a kábítószerbűnözéssel.

A hatóságok szerint többen a romok alatt rekedtek, két embert eddig sikerült élve kimenteni. Az eltűntek kutatására kutyákat is bevetettek. A mentőalakulatok nagy erőkkel érkeztek ki a helyszínre.
A rendőrség nem közölte a robbanás feltehető okát. A rendvédelmi hatóság szerint egyelőre a törmelék alatt rekedt emberek kiszabadítására összpontosítanak.

A képre kattintva galéria nyílik!Forrás: AFP/Jonas Roosens

A detonáció 12 óra 20 perckor következett be. A rendőrség felszólított mindenkit, hogy kerüljék a környéket és ne akadályozzák a mentők munkáját.

Sajtóértesülések szerint a robbanás Antwerpen egyik déli lakónegyedében történt, s három épület omlott össze. Egy rendőrségi felvételen egy házsor látható, amelyen egy óriási lyuk tátong.

A Het Laatste Nieuws című napilap egy helyi lakóra hivatkozva közölte, hogy a történtek idején az egyik érintett házban éppen munkálatok folytak. Az újság hozzáteszi, hogy a környéken van egy főiskola is, amelynek több ablaka betört a lökéshullámtól. A diákokat egy másik épületbe helyezték biztonságba.

Antwerpenben hétfőre virradóra is történt egy robbanás, amelyben több jármű és épület is megrongálódott. A Belga helyi hírügynökség előzetes információkra hivatkozva úgy tudja, egy gránát robbanhatott fel.
A rendőrség a történtekkel összefüggésben vizsgálja a kapcsolatot a kábítószerbűnözéssel.