Az akkor 18 éves lány megszülte a kisbabát, majd nem sokkal később pedig betörte a csecsemő koponyáját, majd elásta a hátsó kertben. A lány ügyvédje szerint azonban az egész csak egy hazugság. A héten tárgyalták Brooke Skylar Richardson ügyét.

2017 júliusában szörnyű tragédia történt az Egyesült Államokbeli Ohioban, Warren megyében. A 18 éves pomponlány, Brooke Skylar Richardson otthonuk fürdőszobájában megszülte kislányát, akit Annabelle-nek nevezett el, majd agyonverte a kisbabát - írja a news.com.au. 

A lány titkolta a terhességét a barátai és az osztálytársai előtt. Hogy a gyilkosságot eltusolja, a holttestet a hátsó kertben ásta el. A fiatal lány tette nem derült ki azonnal, így a rendőrök csak hónapok múlva találták meg a kisbaba maradványait. Richardsont letartóztatták, bírósági tárgyalása pedig tegnap kezdődött.

Az ügy nagy port kavart és így nagy nyilvánosságot is kapott, éppen ezért az esküdtszék kiválasztására sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek.

A tegnapi tárgyaláson az ügyész arról beszélt többek között, hogy a lány azért tikolhatta a terhességét, mert családjával együtt sokat adtak a külsőségekre, és nem akarta megszégyeníteni őket egy nem várt gyerekkel.

Miután megtudta, hogy teherbe esett, nem járt el vizsgálatokra, és az orvosának sem vette fel a telefont.

Míg az ügyvéd azt állította, hogy a gyerek halva született, és a lány csak eltemette a csecsemőt. Szerinte a hatóságok elhamarkodottan ítélték meg a bizonyítékokat és kierőszakolták a lány vallomását. A lány ugyanis először még tagadta a gyilkosságot, később viszont már nem csak, hogy beismerte, hanem még azt is elmondta, hogy megpróbálta elégetni a holttestet. Az ügyvéd szerint Richardson azonban csak a kihallgatást végző nyomozók hatására vallotta bűnösnek magát.A bíróság előtt Richardson ártatlannak vallotta magát. Ha viszont a bíróság bűnösnek találja, életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélhetik.