Valószínűleg az orvosok hanyagsága miatt veszítette el kislányát az angliai Nottinghamben élő Lesley Gearing - írja a Daily Mail cikke alapján a Bors. 

A Down-szindrómával született kislány egy hete nem érezte jól magát, amikor édesanyja kiütéseket fedezett fel a testén - írja a lap. 

A fáradtság, a láz és a kiütések miatt az asszony párjával együtt úgy gondolta: jobb, ha azonnal bemennek a sürgősségire. Ott azonban csak felületesen vizsgálták meg a kislányt, adtak némi paracetamol tartalmú gyógyszert, majd hazaküldték azzal, hogy ha rosszabbul lesz, hozzák be újra.

A gyászoló anya a napokban tartott meghallgatáson beszámolt róla: amikor 2017. december 13-án dél körül bement a kórházba a kislányával, csupán annyit mondtak neki, hogy tipikus gyerekbetegségben szenved, illetve van valami vírus a levegőben - azaz semmi olyan nem hangzott el, ami miatt komolyan kellett volna aggódnia.

A kis Ava állapota azonban másnapra sokat romlott: a teste a kiütéseknél szinte forró volt, amikor hozzáértek, a kislány sírni kezdett, a lábai azonban jéghidegek voltak. Hasmenése is lett, így a szülők azonnal kórházba siettek vele, ahol az orvosok eleinte még kiszáradásról beszéltek a szülőknek, később azonban elhelyezték a gyerek intenzíven - majd mesterséges kómába helyezték. A kis Ava másnap, december 15-én kora reggel elhunyt. 

Édesanyja csak a boncolási jegyzőkönyvből tudta meg: lányával toxikus sokk szindróma miatt kialakuló szepszis végzett. A mai napig nem tudja felfogni, hogy történhetett mindez, hogy hibázhattak a sürgősségin ekkorát. "Azt hittük, a legjobbat tanácsolják azzal, hogy vigyük haza a lányunkat." Hangsúlyozta: noha mondták neki, hogy ha rosszabbul lenne a gyerek, hozza vissza - amit meg is tett -, azt nem mondták neki, milyen tünetekre figyeljen, a szepszis lehetősége pedig még szóba se került.

A tragikus haláleset vizsgálata jelenleg is tart.