Övtáskába rejtett csecsemőt próbált felvinni a repülőre egy amerikai nő

2019.09.04. 14:17

Táskába rejtve próbált meg felvinni a repülőre egy csecsemőt egy amerikai nő egy Fülöp-szigeteki repülőtéren.

A 43 éves nőt a beszállási területen tartóztatták le szerdán - közölte a bevándorlási hivatal.
A nő az Egyesült Államokba indult volna - mondta Melvin Mabulac szóvivő. A légitársaság fedezte fel, hogy a nő a derekára erősített nagy méretű övtáskában egy babát rejteget, akit csak akkor vett elő, miután áthaladt a bevándorlási hivatal ellenőrzésén.

"A csecsemőt egy nagyméretű övtáskába rejtette, a bevándorlási hivatal tisztviselőinek nem mutatta meg" - mondta Mabulac. Úgy gondolják, a nagyjából egyhetes kisfiú Fülöp-szigeteki - tette hozzá.

A nőt nyomozók hallgatják ki, egyelőre nem állapították meg, embercsempészetről van-e szó. A babáról a szociális minisztérium gondoskodott.

A bevándorlási hivatal repülőtéri osztályának vezetője, Grifton Medina elmondta,  a gyanúsított azt állította, hogy ő a baba nagynénje. 

"Azt mondta, azért akarta az Egyesült Államokba vinni a kisfiút, hogy oltásokat adjanak be neki, és vallási szertartásokon vegyen részt" - közölte Medina a DZBB rádió adásában.

A Fülöp-szigeteki törvények alapján 18 éven aluli egyedül, vagy a szülei nélkül, más kísérővel csak a szociális minisztérium engedélyével utazhat.