Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő és Boris Johnson brit miniszterelnök londoni találkozóján egyetértett abban: meg kell akadályozni, hogy Irán atomfegyverhez jusson – közölte a brit kormányfői hivatal csütörtökön.

A miniszterelnökök egyetértettek annak szükségességében, hogy megakadályozzák Iránt abban, hogy atomfegyverhez jusson, és megfékezzék további destabilizáló viselkedését. A brit kormányfő párbeszédet és diplomáciai megoldást sürgetett – mondta a brit kormány egyik szóvivője.

Hozzátette: Boris Johnson brit miniszterelnök már alig várja, hogy betekintést nyerhessen az Egyesült Államoknak az izraeli-palesztin konfliktus rendezését célzó javaslataiba.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt (j) fogadja Boris Johnson brit kormányfő a londoni rezidenciájának ajtajában 2019. szeptember 5-én. MTI/AP/Alberto PezzaliForrás: MTI/AP/Alberto Pezzali

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő méltatta a brit kormányfőt az antiszemitizmus elleni rendíthetetlen álláspontja és Izrael biztonságának támogatása miatt.