Végre fellélegezhettek egy norvég falu lakói, akik öt éve várták, hogy mikor omlik le fölöttük a hegyoldal. A csütörtök éjjel bekövetkezett földcsuszamlás miatt szerencsére senki sem sérült meg, és anyagi kár sem keletkezett.

Lars Olav Hustad, Rauma polgármestere pénteken az NRK norvég köztévében mondta el, hogy a mintegy 50 ezer köbméternyi kőzet leomlását évek óta várták, és a Mannen hegy lábánál fekvő falut már számos alakalommal kiürítették a fenyegető katasztrófa miatt. Volt olyan falusi, akinek 16-szor kellett elhagynia a házát a veszély miatt az elmúlt öt évben.

A hatóságok még a földcsuszamlás elősegítésével is próbálkoztak, vizet pumpáltak a hegyoldal hasadékaiba, de sikertelenül. Végül egy kiadós eső volt az, ami beindította a földomlást.

A falu egyik lakója, Gunn Walstad Sogge a tévében elmesélte, hogy még táncra is perdült örömében, annyira boldog volt, hogy vége a várakozásnak. 

Legutóbb augusztus 30-án hirdettek vészhelyzetet és telepítettek ki 11 lakost, valamint a közeli vasútvonalat is lezárták.