Egy friss felmérés szerint az olaszok alig egyharmada elégedett az új kormánnyal, a megkérdezettek 55 százaléka pedig előrehozott választást szeretne. A kutatás arra is rámutat, hogy egy új választáson nem szerezne elég szavazatot a kormányalakításhoz a mostani bevándorláspárti kormánykoalíció. Az olasz emberek körében továbbra is Matteo Salvini és pártja, a bevándorlásellenes Liga a legnépszerűbb.

A Noto friss közvélemény-kutatása szerint az olaszok alig egy harmada vélekedik pozitívan a populista Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a baloldali, erősen bevándorláspárti Demokrata Párt (PD) új kormánykoalíciójáról.

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök és Luigi Di Maio új olasz külügyminiszter kezet fog, miután Conte és az új kormányának tagjai letették a hivatali esküt a római államfői rezidencián, a Quirinale-palotában 2019. szeptember 5-én.Forrás: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Meo

A megkérdezettek majdnem fele, 44 százaléka pedig nem elégedett az új csoportosulással.

A felmérésben résztvevők több mint fele (55 százaléka) támogatná az újabb választásokat.A kutatásban arra is fény derült, hogy egy mostani választáson nem szerezne elég szavazatot a kormányalakításhoz az Öt Csillag és a Demokrata Párt koalíciója. Az olasz emberek körében továbbra is Matteo Salvini és pártja, a bevándorlásellenes Liga áll az első helyen, 35 százalékos támogatottsággal.Az új kormánykoalícióról maga Salvini is elmondta véleményét kedden egy Twitter-üzenetben.

A korábbi belügyminiszter és kormányfő-helyettes szerint a mostani a horror és lúzerek kormánya lett Olaszországban.

Salvini véleménye alapján, a koalíciós pártokat csak a Liga iránti gyűlölet tartja össze.

Egyben arról is írt, hogy az új kormány meg akarja nyitni a kikötőket és a határokat az illegális migránsok előtt, ez azonban csak még több okot ad a Ligának, hogy visszavegyék országukat.