Közel egymillió forintért akarta eladni csecsemőjét egy Szilágy megyei nő

2019.09.06. 15:56

Tizenötezer lejért, mintegy egymillió forintért próbálta meg eladni kéthónapos csecsemőjét egy Szilágy megyei nő. Az ügy a román Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatósághoz (DIICOT) került, amely őrizetbe vette a nőt, de a gyermeket megvásárolni szándékozó férfit is - írja a Maszol.ro portál.

A DIICOT tájékoztatása szerint a 20 éves Szilágy megyei nő júliusban adott életet gyerekének a bánffyhunyadi kórházban. Röviddel ezután egy 54 éves Kolozs megyei férfi kereste fel, azzal az ajánlattal, hogy  15 ezer lejért megveszi tőle a csecsemőt. Ajánlata úgy hangzott, hogy 1000 eurót a születési bizonyítvány kiállításakor ad az asszonynak, majd a fennmaradó összeget a gyermek egyéves korának betöltésekor adja meg.  

IllusztrációForrás: AFP/Abdelhak Senna

A nő beleegyezett a „vásárba", és a törvényesség látszatának érdekében abban egyeztek meg, hogy  az anyakönyvezésnél a férfit tüntetik fel a gyermek biológiai apjaként. A bánffyhunyadi anyakönyvi hivatalban külön-külön nyilatkozatot tettek ennek igazolására, ezt követően a férfi 2100 lejt fizetett az asszonynak.

A csütörtöki akciója során a DIICOT mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette kiskorúakkal való kereskedelem, hamis nyilatkozattétel és közokirat-hamisításra való felbujtás miatt. Az ügyészek az 54 éves férfi és a 20 éves anya előzetes letartóztatását kérték a Szilágy megyei törvényszéktől.