Németországban zavartalanul lehet büszkélkedni a terrorizmussal és az antiszemitizmussal. Az Irán által finanszírozott libanoni székhelyű síita terrorszervezet, Hezbollah több mint ezer, migráns hátterű képviselője szabadon gyűjthet pénzt és terjeszti a zsidóellenességet az országban, hiszen még vádat sem emelnek ellenük.

A német legfőbb ügyész szerint nem bűncselekmény, ha a Hezbollah-barát németországi iszlamista migránsok büszkék a terrorizmusra - írja a Neokohn a The Jerusalem Post című izraeli lap cikke alapján.

A Hezbollag zászlójaForrás: AFP/Behrouz Mehri

Ruhollah Khomeini (iráni iszlamista forradalmár) pártjához tartozunk. Azzal vádolnak minket, hogy terroristák vagyunk. Büszkék vagyunk a terrorizmusra - ezt mondta még tavaly egy migráns hátterű imám a Hezbollah által (is) anyagilag támogatott münsteri iszlám központban.

Német lapok arról számoltak be, hogy a főügyész előzetes értékelése alapján,az elhangzottaknak nincs büntetőjogi relevanciája. Észak-Rajna-Vesztfália hatóságai szerint a beszéd nem irányult a tartomány, vagy Németország ellen.

A helyi rendőrség szóvivője ezzel kapcsolatban elmondta: nem emelnek vádat, de azt elvárják, hogy a mecset adjon ki közleményt, amelyben elutasítja az antiszemitizmus minden formáját, elismeri Izrael létezéshez való jogát, és elhatárolódnak az erőszaktól és a terrorizmustól.

Uwe Becker, a zsidó közélet és az antiszemitizmus ellenes harc kormányzati felelőse másképp látja a helyzetet. Azt mondta:

Eljött az ideje, hogy az egész Hezbollah-t tiltólistára tegyék az EU-ban és Németországban, nem csak a libanoni síita terrorszervezet katonai szárnyát, hanem a politikait is.

Ahogy arról az Origo beszámolt, bár a migránsok zsidóellenessége egyre csak nő Németországban, a berlini kormány visszautasítja, hogy a Hezbollah politikai szárnyát feketelistára tegyék,

miközben a terrorszervezet pénzt gyűjt, és terjeszti a zsidóellenességet az országban.

A münsteri iszlám központ egy illetékese azt nyilatkozta egy német lapnak, hogy „a mecset egy békés intézmény és más definíciójuk van a terrorizmusra, mint a németeknek".

Az Egyesült Államok, Kanada, Hollandia, Nagy-Britannia, az Arab Liga és Izrael is terrorszervezetnek minősítette a teljes Hezbollah-t, nem csak a katonai szárnyát, hanem a politikait is, mert azokat szerintük nem lehet különválasztani.

A Hezbollah politikai szárnyát nyilvánvalóan azért nem tiltja be a német parlament, mert a Bundestagban képviselt pártól túlnyomó többségének (kivéve a bevándorlásellenes AfD-t) égető szüksége van a gyakran antiszemita migránsok szavazataira, a zsidó közösség biztonságát pedig figyelmen kívül hagyják, hiszen Németországban csak 120 ezer zsidó él, szemben 5 millió iszlám vallású migránssal.

Az Origo megírta, hogy júniusban a német kormány azt is visszautasította, hogy útját állja a szokásos Al-Kudsz (Jeruzsálem arabul) nevű antiszemita és Izrael-ellenes felvonulásnak Berlinben.

A meneten közel ezer muszlim migráns demonstráló szólított fel a zsidó állam elpusztítására, majdnem pont egyidőben az egyik legnagyobb izraeli állami ünneppel, a Jeruzsálem nappal, amikor a zsidóság a főváros újraegyesítését, illetve a zsidó szenthelyek zsidó kézbe kerülését ünneplik.

A berlini Al-Kudsz nap egyik társszervezője a Hezbollah volt.