Már a caracali rém felesége után is nyomoznak

2019.09.06. 15:04

A caracali gyilkosságok elkövetőjének feleségét azzal gyanúsítják, hogy tudomása volt Luiza Melencu meggyilkolásáról - írja a Trandindex.ro. A caracali rémként elhíresült Gheorghe Dinca beismerte, hogy megölt egy 15 éves lányt, a rendőrök pedig később, egy közeli erdőben megtalálták egy másik eltűnt fiatal maradványait is. 

Gheorghe Dinca felesége ellen is nyomoz a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség, mivel a gyanú szerint  tudott róla, hogy a férje ölte meg az eltűnt lányokat. A nő felelőssége akkor jött először szóba, amikor kiderült, hogy a 18 éves Luiza Melencu elrablásának idején az asszony a 66 éves férfi caracali házában élt. Vagyis tudnia kellett legalább az egyik lányról és a későbbi gyilkosságról.

A nő ellen Luiza Melencu anyja tett feljelentést még augusztus 22-én, rögtön a kihallgatása után.

A meggyilkolt tizenöt éves lány képei a bukaresti belügyminisztérium előtt kialakult spontán emlékhelyenForrás: MTI/EPA/Robert Ghement

A caracali rém tettei

Mint azt az Origo is megírta, Gheorghe Dinca augusztusban vallotta be, hogy megölte az áprilisban eltűnt 18 éves Luiza Melencut. Ez néhány nappal az után történt, hogy egy házkutatás során megtalálták a 15 éves Alexandra Macesanu elégetett maradványait a férfi caracali házának udvarán.

A rendőrségnek sokáig nem volt rá bizonyítéka, hogy a férfinak köze van az idősebb lány eltűnéséhez - bár Gheorghe Dinca bevallotta a gyilkosságot -, később azonban egy közeli erdőben, egy zsákban megtalálták a lány elégetett maradványait. 

A szülők nem hisznek a DNS-vizsgálatnak

Alexandra Macesanu szülei nem hajlandóak elismerni, hogy a lányuk halott, holott DNS-vizsgálatokkal egyértelműen azonosították őt. Az apa kijelentette a sajtónak, hogy nem hajlandók átadni lányuk személyi igazolványát a hatóságoknak. A szülők továbbra sem hiszik el, hogy a lányuk halott, és
megtámadni készülnek a DNS-mintákról készült igazságügyi szakértői jelentést.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK