Hónapokon keresztül lopott süteményeket egy férfi New York egyik legexluzívabb cukrászdájából. David Lliviganay a cég alkalmazottja volt, és több mint ezer darab tortát csempészet ki a Lady M raktárából 90 ezer dollár értékben.

90 ezer dollár, vagyis mintegy 26 millió forint értékben lopott el süteményeket egy férfi egy New York-i cukrászda raktárából - írja a The Guardian. David Lliviganay a cukrászda alkalmazottja volt, hónapokon keresztül 1020 darab süteményt lovasított meg. A kamerafelvételek buktatták le.

A Lady M New York egyik legexluzívabb cukrászdája, olyan hírességek vannak a megrendelőik között, mint Martha Stewart és Oprah Winfrey. A New York Times Magazine korábban azt írta, hogy a Lady M a város egyik legjobb cukrászdája. Így nem csoda, hogy termékeik is igen drágák: a Rabbit Stamp Signature Mille Crêpes nevű körülbelül körülbelül 22 centiméteres torta ára 90 dollár, vagyis körülbelül 25 ezer forint. 

A Rabbit Stamp Signature Mille Crêpes ára 90 dollárForrás: Facebook/Lady M

A férfi ebből lopott el több mint ezer darabot az elmúlt hónapok során. A cukrászdának azonban addig fel sem tűnt a lopás, amíg észre nem vették, hogy a tortáikat valaki diszont áron árulja. A férfi csak ezután bukott le, ugyanis a raktárban lévő biztonsági kamera felvételén jól látható volt, hogy ki-be mászkál a raktárból. A süteményeket a nála lévő táskában csempészte ki a raktárból, majd bepakolta az autójába.

A Lady M a honlapján azt írja, hogy ők különös gondot fordítanak arra, hogy a tőlük megrendelt édességek frissen érkezzenek meg, és minden rendelést külön csomagolnak be. A cég azt is hozzátette, hogy nem vállalnak felelőséget azokra a termékekre, amelyeket nem a honlapjukon keresztül vásárolnak meg.