V4NA: Megtízszereződött az európai terrorcselekmények áldozatainak száma

Vágólapra másolva!
Több mint tízszer annyian haltak meg terrorcselekmény következtében 2015-ben Európában, mint az azt megelőző három évben összesen. A migránshullám kirobbanásának évében 150 embert öltek meg migráns hátterű, iszlamista terroristák, majd 2017 óta ismét csökkenni kezdett a terrorcselekmények, és így az áldozatok száma is. 
Vágólapra másolva!

2012 és 2014 között összesen 13 ember halt meg iszlamista terrorcselekmények során Európában, míg ez 2015-ben, egyetlen év alatt több mint 150-re nőtt.

Az első nagy migránshullám évében tehát több mint tízszer annyian haltak meg egyetlen esztendő leforgása alatt, mint az azt megelőző három évben összesen.

A kép illusztráció Forrás: V4NA

Tavaly tizenhárom ember, 2015-2018 között összesen 358 civil esett iszlamista terrorcselekmény áldozatául – derül ki a Maryland-i Egyetemen készült Globális Terrorizmus Adatbázisból, amely az 1970-2019 között

világszerte elkövetett közel 180 ezer (!) terrorcselekményről tartalmaz adatokat.

Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy ezek az adatok tájékoztató jellegűek, mivel az egyes életellenes vagy erőszakos cselekményeket a megindított büntetőeljárásokban az eljáró nyomozóhatóságok – a pontos indíték megismerése után – gyakorta minősítik át terrorcselekménnyé, vagy fordítva: terrorizmus miatt indult eljárásban is kiderülhet, hogy a motiváció mégsem köthető fenyegetéshez, elrettentéshez.

Ugyanakkor azt biztosan tudni, hogy

a legnagyobb port felkavaró európai esetek iszlamista szervezetek félelemkeltő akciói voltak.

Ilyen a legtöbb életet követelő terrortámadás a párizsi merényletsorozat 2015. november 13-án, amelyben három helyszínen

130 ártatlan embert öltek meg marokkói migránsok.

Szintén Franciaországban történt a második legsúlyosabb merénylet, 2016. július 14-én, Nizzában egy tunéziai migráns hátterű iszlamista terrorista az utcán ünneplő tömegbe hajtott teherautójával, és

megölt 86 embert, valamint 458-at megsebesített.

2016. március 22-én a brüsszeli repülőtéren, Zaventemben és a Maalbeek metróállomáson több pokolgép robbant, a 32 halálos áldozat mellett 330 ember megsérült. Az elkövetők marokkói migránsok voltak.

Az OECD országok között

a leginkább terrorfenyegetett államok Izrael, Franciaország és az Egyesült Királyság

a visionofhumanity.org 1970 és 2016 között mért adatai szerint.

Forrás: V4NA