Három hétig volt szökésben az a házaspár, akiket gyilkossággal vádolnak. Egy másik börtönbe szállították őket, amikor kijátszva az őröket elszöktek. 

Az 56 éves Blane Barksdale-t és 59 éves feleségét, Susan Barksdale-t letartóztatták és őrizetbe vették. A helyi seriffiroda egy Facebook-posztban írta le, hogy segítettek a letartóztatásban, de azt nem árulta el, hogy hol találtak rá a párra.

A párt Arizonába, egy másik börtönbe szállították át augusztus 26-án, amikor Utahban valahogyan sikerült legyőzniük két börtönőrt. 

Foglyul ejtették, és elrabolták őket, és egy másik rabot. 

Vernonig hajtottak a rabszállítóval, ahol egyik ismerősüktől szereztek egy másik autót. A két biztonsági őrt és a rabot pedig sorsukra hagyták a rabszállítóba zárva. A házaspárnak sikerült elszöknie az FBI és a rendőrég elől. 
A rendőrség szerint a szökésben motoros bandák segítették a házaspárt. A két gyilkosért összesen 35 ezer dollárnyi nyomravezető díjat tűztek ki.

A párt először azért tartoztatták le május 24-én New York államban, mert gyilkossággal, betöréssel, gyújtogatással és autólopással gyanúsították meg őket. 

Barksdale-ék elrabolhatták a 72 éves Frank Blightot, aki április 16-án tűnt el egy tusconi robbantás után. 

Másnap megtalálták az idős férfi autóját, de a testét nem. A nyomozók szerint az autóban található bizonyítékok arra utalnak, hogy a férfi halott. Barksdale-t később gyanúsítottként azonosították. A nyomozók szerint több mint 100 fegyvert loptak el a férfi házából, de csak 30 került elő azok közül.