Már legalább hatan haltak meg az áradások miatt Spanyolországban

Spanyolország, áradás
A man pushes his bike on a flooded street on September 14, 2019 in Dolores, as torrential rains hit southeastern Spain sparking major flooding in the Valencia region. - Spanish Prime Minister visited the country's flood-stricken southeastern regions, where five people have died and 3,500 forced to flee their homes, as train and air services were disrupted for yet another day. (Photo by Ramón / AFP)
Vágólapra másolva!
Súlyos következményei vannak a heves esőzéseknek Spanyolországban: már legalább hat ember meghalt, ezreknek kellett elhagyniuk az otthonukat, megbénult a közlekedés – írja a Sky News.
Vágólapra másolva!

Már legalább hat halálos áldozata van a spanyolországi áradásoknak. Murcia régióban több mint 3500 embert kellett evakuálni, a mentőszolgálatok pedig folyamatosan dolgoznak: sok embert elárasztott alagutakból kellett kimenteni, egy repülőteret pedig bezártak pénteken az időjárási körülmények miatt.

Összesen 1500 katona vesz részt a mentésekben, több helyen helikopterekkel és hajókkal is.

Elárasztott utca a valenciai Doloresben szeptember 14-én Forrás: AFP/Ramon

Az áradás főleg Valencia, Murcia és Andalucia régiókat érinti.

Több mint 74 utat zártak le, valamint a Madridot és Barcelonát összekötő vasúti vonalat is.

Fernando Grande Marlaska spanyol belügyminiszter az áradásokat "komoly tragédiának" nevezte.

A legutóbbi halálos áldozat egy 41 éves férfi Orihuela városában. Pénteken Redovan faluban is találtak egy áldozatot, egy másik férfi pedig Granada tartományban halt meg, miután a víz lesodorta az autóját az autópályáról.

Egy negyedik férfi Almeriában halt meg, mikor autójával egy elárasztott alagúton próbált meg átmenni. Csütörtökön egy 51 éves nő és 61 éves bátyja halt meg, amikor a víz elsodorta kocsijukat.

A megáradt Segura a valenciai Almoradiban szeptember 14-én Forrás: AFP/Ramon

Az év ezen szakában megszokottnak számítanak az esőzések Dél-Spanyolországban, idén azonban különösen heves volt az időjárás, rengeteg folyó áradt meg.

Szeptemberre sorra dőltek meg az esőzési rekordok, de szombatra enyhült az időjárás.