Észak-Koreába látogathat Donald Trump

Trump és Kim Dzsong Un találkozója
Panmindzson, 2019. június 30. Donald Trump amerikai elnök (j) és Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető a két Koreát elválasztó panmindzsoni demilitarizált övezet dél-koreai oldalán levő Szabadság Házában 2019. június 30-án. MTI/Yonhap
Vágólapra másolva!
Észak-Korea vezetője phenjani látogatásra hívta meg Donald Trump amerikai elnököt - jelentette hétfőn a dél-koreai sajtó pontosan meg nem jelölt diplomáciai forrásra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Kim Dzsongun még augusztusban küldte el a meghívólevelet Washingtonba. Ez volt abban a hónapban a második levele Trumphoz, amelyben készségét fejezte ki egy csúcstalálkozó megtartására - írta a Jungang Ilbo című szöuli napilap.

Donald Trump és Kim Dzsongun a két Koreát elválasztó panmindzsoni demilitarizált övezet dél-koreai oldalán levő Szabadság Házában 2019. június 30-án Forrás: MTI/Yonhap/-

A Fehér Ház, az amerikai külügyminisztérium és Észak-Korea ENSZ-képviselete nem volt hajlandó kommentálni a lap értesülését.

Trump és Kim tavaly június óta háromszor is találkozott, de nem sikerült megállapodniuk a kelet-ázsiai térségre nézve fenyegető észak-koreai nukleáris és ballisztikus rakétafegyverzet fejlesztésének leállításáról. A két vezető legutóbb az Észak-Korea és Dél-Korea közötti demilitarizált övezetben találkozott júniusban, és azt ígérte, hogy felújítják a tárgyalásokat a kérdésről.
Trump többször is kijelentette, hogy az év hátralévő részében találkozni akar Kimmel.