Nyolcvanezer japán család maradt áram nélkül a tájfun után

Japán, tájfun, Csiba
Icsihara, 2019. szeptember 9. Légi felvétel egy golfpálya lakóházakra zuhant hálófaláról, amelyet az óránkénti 200 kilométeres sebességű széllökésekkel pusztító Faxaj tájfun döntött el a a Csiba prefektúrabeli Icsihara városban 2019. szeptember 9-én. MTI/EPA/JIJI PRESS
Vágólapra másolva!
Még hetekig is eltarthat, mire a japán áramszolgáltató kijavítja a Fakszaj tájfun okozta károkat Honsú szigetének középső, a csendes-óceáni részén lévő Csiba prefektúrában. A heves esőzések miatt több városban is arra kérték az embereket, hogy hagyják hátra az otthonaikat, és menjenek a menedékhelyekre.
Vágólapra másolva!

A helyi áramszolgáltató (TEPCO) arról számolt be, hogy legfeljebb szeptember 27-ére állítják helyre a vezetékeket, amelyek a vártnál nagyobb mértékben károsodtak a trópusi viharban. A rendkívüli időjárás miatt a múlt héten hét prefektúrában megszakadt az áramellátás, összesen 950 ezer háztartásban.

A helyzetet tovább súlyosbította, hogy

hétfőn újabb heves eső zúdult Csiba prefektúra területére.

Két városban a hatóságok arra figyelmeztették a lakosságot, hogy vonuljon a biztonságot nyújtó menedékhelyekre.

Légi felvétel egy golfpálya lakóházakra zuhant hálófaláról, amelyet az óránkénti 200 kilométeres sebességű széllökésekkel pusztító tájfun döntött el a Csiba prefektúrabeli Icsihara városban Forrás: MTI/EPA/JIJI PRESS/-

Csiba prefektúra azonos nevű székhelyén vasárnap

egy férfi az otthonában meghalt órákkal azt követően, hogy helyreállt az áramszolgáltatás.

A kétemeletes házban akkor csaptak fel a lángok, amikor a férfi egy menedékhelyről visszatérve felkapcsolta a villanyt és rövidzárlat keletkezett - számolt be a helyi tűzoltóság. A prefektúrára szeptember 9-én csapott le a Fakszaj tájfun, amely minden idők leghevesebbike volt, amely a Kelet-Japán Kantó régiót érte.