Idősebbnek hazudták örökbefogadott lányukat, hogy megszabadulhassanak tőle

2019.09.17. 16:02

Egy amerikai család örökbefogadott egy törpenövésű kislányt Ukrajnából, majd később idősebbnek hazudták, kivettek neki egy albérletet, és magára hagyták. 

A 45 éves Kristine Elizabeth Barnett és férje még 2010-ben fogadott örökbe egy törpenövésű kislányt Ukrajnából, aki akkor nyolcéves volt. A lányt egy orvos is megvizsgálta, aki elmondta, valóban annyi idős, mint ami a születési anyakönyvi kivonatában szerepel.

A család viszont elintézte, hogy a lány amerikai papírjaiban 22 éves legyen. Kivettek neki egy albérletet Indianában, majd ők maguk három fiukkal együtt elköltöztek Kanadába. A kislányt magára hagyták, és azt parancsolták neki, hogy hazudja magát 22 évesnek. 

Az ügyre 2014-ben derült fény, amikor a felnőttek már nem fizették a lakás számláit. A rendőrség kihallgatta a kislányt, aztán nyomozást indítottak a szülők ellen, amit most, öt évvel később vádemeléssel zártak le - írja a Daily Mail

Szerintük őket is átverték

Kristine Elizabeth Barnett és a férje szerint ők semmi rosszat nem tettek azzal, hogy magára hagyták a lányt, sőt, őket is átverték az örökbefogadásnál. Azt állítják, hogy náluk van egy 2011-es orvosi papír, ami szerint a lány nem annyi idős, mint amennyinek ők hitték. E szerint a lány bevallotta az orvosnak, hogy már elmúlt 18 éves, és hasonló csalásokból tartja fenn magát. Az orvos szerint a lánynak személyiségzavara van. Azt, hogy ez az említett irat létezik-e, egyelőre nem lehet tudni.

Az egyik fiuk miatt költöztek Kanadába

A szülők már korábban ismertté váltak. A nő ugyanis bestsellert írt arról, milyen felnevelni egy autista gyereket, akiből később fizikus lett. A fiúról kétéves korában derült ki, hogy autista, és hogy magasabb az IQ-ja, mint Albert Einsteiné volt.  A család szerint azért költöztek Kanadába, hogy a fiú tanulmányait segítsék.