Egymillióra büntették a velencei csatornában meztelenül fürdőző cseheket

Gondolakikötő a velencei Szent Márk téren, a háttérben Murano
Gondolakikötő a velencei Szent Márk téren, a háttérben Murano (illusztráció).
Vágólapra másolva!
Fejenként 3000 euróra (1 millió forint) bírságolták az olasz hatóságok azt a két cseh focidrukkert, akik a hét elején anyaszült meztelenül fürdőztek az egyik velencei csatornában - számolt be az egyik helyi lapra hivatkozva a DPA német hírügynökség, amely szerint az olaszok az elmúlt egy évben joggal keményítettek be az illetlenül viselkedő turistákkal szemben.
Vágólapra másolva!

Az erkölcstelenül viselkedő csehekről a Corriere del Veneto című napilap számolt be elsőként. Eszerint a Slavia Praha két szurkolója, akik eredetileg gépkocsijukkal Milánóba tartottak volna a másnapi Bajnokok Ligája mérkőzésre, hétfő délután megálltak megpihenni Velencében.

Kora este úgy döntöttek, hogy megszabadulnak a textiltől, és megfürdenek az egyik Szent Márk térhez közeli csatornában.

A helyiek perceken belül riasztották a rendőröket, akik miután kitessékelték a gondolák között meztelenül pancsoló, vélhetőleg ittas cseh fiatalembereket, azonnal őrizetbe vették őket.

Gondolakikötő a velencei Szent Márk téren, a háttérben Murano (illusztráció). Forrás: AFP/Gardel Bertrand

Az olasz hatóságok végül garázdaság és közszeméremsértés bűntettének elkövetése miatt fejenként 3000 euróra (1 millió forint) büntették a cseh fiatalakot,

akik azzal próbáltak védekezni, hogy aznap elviselhetetlen volt a hőség Velencében.

A DPA német hírügynökség az ügy kapcsán felidézte, hogy júliusban szintén Velencében azért bűntettek meg 1000 euróra ( 332 ezer forint) egy idős berlini párt, mert úgy gondolták, hogy a Rialto hídon egy hordozható kemping gázpalackon maguk készítik el a kávéjukat. A hírügynökség szerint ugyanakkor érthető, hogy az olasz hatóságok igyekeznek egyre keményebben fellépni a tiszteletlenül viselkedő külföldi turistákkal szemben.

Felidézték, hogy a velencei esetekhez képest csekélynek számít az az 500 eurós (161 ezer forint) büntetés, amelyet szintén júliusban, egy ittas spanyol férfira szabtak ki Rómában, mert az fényes nappal egy szál tógában randalírozott a híres Trevi-kútban.