Több egzotikus vadállatot találtak a román hatóságok egy házkutatás alkalmával az egyik hírhedt bukaresti alvilági figura otthonában - számoltak be szerdán a "szokatlan fogásról" helyi sajtóorgánumok, köztük a Maszol.ro erdélyi hírportál.

A börtönből nemrég szabadult Nutu Camataruhoz egy elszabadult majom után nyomozva jutottak el a román rendőrök. A Bukarest utcáin csatangoló makákót egy hete fogták be a hatóságok, egy lakossági bejelentés alapján. 

Nutu Camataru (jobbra, majommal a karjában) korábban sem titkolta, hogy nagy állatbarátForrás: Facebook

Azt nem tudni pontosan, hogy mi vezette őket nyomra, de a bukaresti rendőrök, az állatvédelmi hatóság és a környezetvédelmi őrség képviselői kedden házkutatási paranccsal jelentek meg Nutu Camataru villájánál. A házból másik két, engedély nélkül tartott majom, és egy teve is előkerült.

A Bukarest egyik utcájában befogott majomForrás: Facebook

Egy 2013-ban tartott házkutatás után két medvét és négy oroszlánt szállítottak állatkertbe a hatóságok a hírhedt román alvilági figura rezidenciájáról. 

A vadállatokkal állítólag az adósokat ijesztgették az Uzsorás-klánként emlegetett banda tagjai. 

Nutu Camataru - polgári nevén Ion Balint - a romániai sajtó szerint "kétlaki életet él". Ugyanis ideje egy részét börtönben tölti, mivel a média szerint ő áll több gyilkossági kísérlet, zsarolás, emberrablás és mindenféle egyéb erőszakos cselekmény hátterében.