Az egyik bihácsi táborban szírek és pakisztániak között tört ki tömegverekedés, kések is előkerültek. Egy 19 éves férfi meghalt, a támadót súlyos sérülésekkel vitték kórházba - írta a 888.hu.

Az M1 Híradó számolt be róla, hogy ismét áldatlan állapotok uralkodnak Bosznia-Hercegovinában, ahol az ott feltorlódott migránsok zsákutcába kerültek, mivel Horvátország nem engedi be őket. Rendőrségi kordonnal vették körül az egyenruhások a Bihácshoz közeli vucsjáki tábor környékét. Csütörtökön egész nap helyszíneltek annál a sátornál, ahol verekedés tört ki az éjjel. Szír és pakisztáni migránsok csaptak össze, addig fajult a veszekedés, míg kést rántottak egymásra. 

Egy migránst megkéseltek, ketten kórházban vannak az összecsapás után. Úgy tudni, hogy egy 19 éves pakisztáni belehalt a késes támadásba, egy könnyebb és egy súlyos sérültet a helyi kórházban ápolnak. A gyilkosságba torkolló tömegverekedés egy mobiltelefon ellopásából indult ki.

Az M1 riportere beszámolt arról is, hogy a nyomozást hátráltatja jelenleg az is, hogy a szemtanúk szétszéledtek, és nem hajlandó senki sem együttműködni a hatóságokkal. Néhányukat, akik valószínűleg részt vettek az incidensben, behoztuk a rendőrségre, most is zajlik a kihallgatásuk. Továbbra sincsenek meg az elkövetők - mondta a rendőrségi szóvivő.

A Bihács mellett kialakított sátortábor egyébként 350 fő befogadására lenne alkalmas, jelenleg azonban csaknem 800 migráns tartózkodik ott. Az összetűzések rendszeresek.