Petíció az Asperger-szindrómás 16 éves Greta Thunberg kihasználása ellen

Vágólapra másolva!
Petíciót indítottak Greta Thunberg manipulálása és kizsákmányolása ellen. A felhívás indítója Gregory Roose francia, jobboldali gondolkodó a V4NA-nak elmondta, szerinte a 16 éves, Asperger-szindrómás lányt bizonyos érdekcsoportok politikai és gazdasági haszonszerzés céljából kihasználják, és ezzel veszélyeztetik testi és lelki épségét. A petíciót már több ezren aláírták.
Vágólapra másolva!

Greta Thunberg svéd diáklány 2018 augusztusában, 15 évesen kezdett sztrájkolni Stockholmban a parlament lépcsőjén azért, hogy a politikusok és döntéshozók tegyenek többet a klímavédelemért. Demonstrációját minden héten pénteken megismételte, ekkor iskolába sem ment, így hívta fel ügyére a figyelmet. Az Asperger-szindrómás lány akciójából azóta mozgalom lett, Greta felszólalt a davosi Világgazdasági Fórumon, az Európai Parlamentben és az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusában is. Iskolába pedig klímaaktivista elfoglaltságai miatt jelenleg nem jár.

Az ügy kapcsán felmerülő túlexponálás volt az oka annak, hogy elindították a petíciót Greta Thunberg manipulálása ellen a change.org weboldalon, mondta el a V4NA-nak a kezdeményező, Gregory Roose. Úgy véli, hogy a fiatal környezetvédelmi aktivista szülei tétlenül nézik, amint lányuk saját "fizikai és mentális egészségének kárára" cselekszik.

- mondta el Gregory Roose a V4NA-nak.

Kifejtette, hogy A "Greta Thunberg-imázs" egy figyelemre méltó marketingtermék, a davosi világgazdasági fórumon működő Davos fórum által működtetett eszköz. Ez a jelenség nem egy spontán, népszerű megnyilvánulásból származik, amely megszökne a politikai és gazdasági ellenőrzés elől.

Egy olyan gazdasági törekvés eredménye, amelyet a politika közvetít.

Roose szerint a Greta-jelenség varázsa abban áll, hogy a tömeg elhiszi, hogy egy 16 éves lánynak ereje, hangja, hatalma lehet. "Kormányzók, hírességek, de még tudósok is úgy viselkednek a lány előtt, mint egy csapat butuska fruska a prepubertás korban lévő bálványa előtt. A tömeg követi, táplálja, támogatja, terjeszti a lány szavait, meggyőződve arról, hogy magában hordozza a változás magjait." A "Greta Thunberg-jelenségben" minden az érzelmekre apellál a negatív üzenetek közvetítésének céljából, fogalmaz Roose. "Gerjesztésről, vagy kényszerítésről van szó? Remény üzenetéről vagy félelemkeltésről? Vajon a kísérteties Greta nem mondott apokaliptikus üzenetet Davosban, a Világgazdasági Fórumon tartott beszédében 2019 januárjában? 'Azt akarom, hogy pánikoljatok!'"

Szerinte azonban a fiatal lány csupán

a világszintű hisztériakeltés eszköze, és megkérdőjelezhető a Greta által képviselt ökológiai csata hitelessége.

Hiszen, "mire számíthat egy törékeny, alacsony iskolai végzettségű 16 éves gyerek? Arra, hogy a divathóbort elmúltával a posztindusztriális világ vezetője lesz, anélkül, hogy magasabb gazdasági érdekek irányítanák?", teszi fel a kérdést Roose.

Úgy látja, Greta Thunberg manipulálásával a teljes nyugati társadalmat akarják manipulálni.

"Megvédeni a környezetet? Hát persze. Odafigyelni az éghajlatváltozásra és annak következményeire? Naná. Elfogadni, hogy gyerekként kezeljenek? Eltűrni egy aluliskolázott gyermek bűntudatot keltő szellemes megjegyzéseit? Felhagyni egy nyugodt és konstruktív megközelítéssel egy olyan problémáért, amely a jövőnket és a gyermekeinket érinti? Szó sem lehet róla!"

Hozzáteszi, "az, hogy megtagadjuk, hogy alávessük magunkat a kollektív hisztériának, a bátorság és az ellenállás tanúbizonysága."

A petíció szövege rámutat arra, hogy Svédország elsőként ratifikálta az ENSZ közgyűlése által is elfogadott nemzetközi egyezményt a gyermekek jogairól. Ezt azonban Greta Thunberg esetében nem tartják be. A petíció kiemeli a 32. cikkelyt, melyben az elfogadó országok elismerik a gyermeknek a gazdasági kizsákmányolással szembeni védelemhez való jogát, és hogy egy gyermek nem végezhet olyan munkát, mely veszélyezteti oktatását, károsíthatja egészségét vagy testi fejlődését mentális, szellemi, erkölcsi vagy társadalmi szempontból. A petíciót indító Roose szerint most nincsenek biztosítva a kislány jogai.

A petíció, ezért felszólítja az ENSZ közgyűlését és Svédországot, hogy tegyen meg mindent Greta Thunberg jogainak védelméért az egyezmény alapján.

A petíció, melyet -cikkünk megjelenéséig- több mint 2600-an írtak alá, arra is felhívja a figyelmet, hogy a "Greta-jelenség" hátterében egy svéd PR szakember, bizonyos Ingmar Rentzhog áll, aki részt vesz a zöld kapitalizmus fejlesztésében. Ingmar Rentzhogról és a Greta Thunberg mögött álló lobbihálózatról a Standpoint brit hetilap írt részletes cikket. Ebből kiderül, hogy Greta « felfedezője », Rentzhog, és sajtófőnöke, Daniel Donner milyen lobbiszervezetekkel és energetikai cégekkel állnak kapcsolatban. A "Greta-jelenség magához vonzotta a zöldlobbistákat, pr-szélhámosokat, öko-akadémikusokat és egy agytrösztöt, amit egy jómódú svéd szociáldemokrata exminiszter alapított, jó kapcsolatokkal az ország energiavállalataihoz", összegez a brit lap.