Öngyilkos lett a román kislány meggyilkolásával gyanúsított holland pedofil

2019.09.23. 20:00

Öngyilkos lett az a holland férfi, aki meggyilkolhatott egy kislányt Romániában pénteken délután. A férfi frontálisan ütközött egy kamionnal, a balesetben meghalt.

A Bukaresttől nagyjából 75 kilométerre északnyugatra fekvő Gura Sutii faluban péntek délután az iskolából hazamenet tűnt el egy 11 éves kislány, akinek a holttestét vasárnap délután találták meg a falu közelében egy mezőn. A holttest alapján a hatóságok megállapították, hogy a kislány meggyilkolták.

A település és a szomszédos települések térfigyelő kamerái által rögzített felvételek elemzése alapján a rendőröknek gyanús lett egy Bukarestben bérelt terepjáró sofőrje. Az iskolából hazafelé tartó kislányt az utolsó kamera a szülei házától mintegy 300 méterre látta. Több kamera rögzítette a kis forgalmú falun áthaladó terepjárót is. A falu peremén készített felvételen a kocsi szélvédőjén a kislány ruhája színének megfelelő folt is látszott. A gyanút az is fokozta, hogy a terepjáró az alig pár kilométerre fekvő szomszédos falu térfigyelő kameráin nem a megszokott 4-5 perccel, hanem csak bő fél órával később volt látható.

A rendőrök az autót bérbe adó cégtől szerezték meg a bérlő holland állampolgár adatait és telefonszámát. Szombaton este - még a kislány holttestének megtalálása előtt - beszéltek is vele, de ő akkor már Amszterdamban volt. Elismerte, hogy turistaként áthajtott a falun, de tagadta, hogy találkozott a kislánnyal.

A holttest megtalálása után a román rendőrség felvette a kapcsolatot a holland hatóságokkal, és megtudta, hogy a 46 éves férfi egy szexuális ragadozó.

A román hírügynökségek rendőrségi forrásokra hivatkozva hétfőn este azt írták, hogy a holland férfinak autóbalesete volt hétfő délután. Az autójával nekihajtott egy szemből jövő kamionnak, és olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. Azért mehetett neki a kamionnak, mert tartott attól, hogy elfogják a román kislány meggyilkolása miatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK