Egy rozmár támadt egy hajóra Ferenc József-föld partjainál. Miután a hajó elsüllyedt az Orosz Északi Flotta, illetve az Orosz Földrajzi Társaság expedíciójának tagjainak sikerült a partra úszni - írja a The Moscow Times.

A rozmár valószínűleg a kölykeit védte, amikor a kutatókat szállító hajóra támadt. 

A hajó elsüllyedt, de az expedícióvezető gyors reagálásának hála, nem történt nagyobb tragédia. Mindenki biztonságosan elérte a partot - nyilatkozta a Földrajzi Társaság szóvivője.

Akik a Ferenc József-föld partjainál haladnak el, az orosz haditengerészet Altaj vontatóhajóját használják, de a partraszálláshoz kisebb hajókat kell használniuk.

Az Orosz Északi Flotta is beszámolt az esetről, bár ők csak szűkszavúan annyit nyilatkoztak, hogy a partraszállás során a kutatók egy csoportjának el kellett menekülnie egy kölykeit védő nőstény rozmár elől. A haditengerészet közleménye arról nem szól, hogy a hajó elsüllyedt, csupán annyit írnak, hogy  a súlyosabb tragédiát a flotta katonáinak pontos és összehangolt akciójuk révén sikerült elkerülni, akik el tudták irányítani a hajót az állattól anélkül, hogy ártanának nekik.