Megrázó részletek derültek ki a 11 éves román kislány meggyilkolásáról

2019.09.29. 17:49

Embertelenül megkínozta 11 éves áldozatát a gyanú szerint a holland Johannes Visscher. Amikor a lány hazafelé tartott az iskolából, a férfi betuszkolta az autójába, ahol összeverte, megerőszakolta, majd nadrágjával, amit előzőleg letépett róla, meg is fojtotta a gyereket. A román és a holland rendőrök közös erővel körözni kezdték a férfit, ám még mielőtt megtalálták volna, a férfi a lakásától 10 percre öngyilkos lett.

Hiába várták haza szülei a 11 éves román kislányt, Mihaela Adrianát péntek délután. Reggel elment az iskolába, de soha többé nem tért haza. Több száz rendőr, tűzoltó és önkéntes indult a keresésére, még kutyákat, helikoptert és drónokat is bevetettek, hogy megtalálják. Végül két nappal később egy kukoricamezőn akadtak rá a fóliába rejtett holttestére. 

Az iskola kamerája még rögzítette, ahogyan a kislány kilépett onnan, és elindul haza, a szomszéd faluba.

Mihaela AdrianaForrás: Origo

A szörnyű eset sokkolta a Dambovita megyében élőket, a település lakói azóta sem tudják felfogni, hogy történhetett meg ez a csendes, nyugodt kis faluban. 

Ahogy korábban megírtuk, a helyi rendőrök megállapították, hogy egy holland férfi volt a gyilkosa, aki

elrabolta, majd megerőszakolta, megfojtotta, végül fóliába csavarta a testét, és egyszerűen kihajította a mezőre. A vizsgálatok során kiderült, hogy a férfi a kislányt azzal a nadrággal fojtotta meg, amelyet a gyerek aznap viselt. Valószínű, hogy előzőleg letépte róla.

A férfi terepjáróját több térfigyelő kamera is rögzítette, a kocsi szélvédőjéről pedig a kislány aznap viselt ruhája tükröződött vissza. Fokozta a gyanút, hogy a kamerákat visszanézve a szomszédos faluba csak bő fél óra múlva ért be az autó, holott normál esetben az a távolság 4-5 perc alatt megtehető.

A férfit ugyan megállították a rendőrök igazoltatás miatt, azonban még azelőtt, mielőtt a kislánnyal találkozott volna.

A rendőrök megszerezték az autót bérbe adó bukaresti cégtől a holland férfi adatait és telefonszámát. Szombat este, mielőtt a kislány holttestét megtalálták volna, beszéltek is vele, de a férfi akkor már visszament Amszterdamba. Beismerte, hogy keresztülment a falun aznap, de tagadta, hogy látta volna a gyereket. A nyomozás adatai szerint a férfi egy nappal a holttest megtalálása előtt, szombaton tért vissza repülővel Hollandiába.

A holttest megtalálása után

felvették a kapcsolatot a holland rendőrökkel, és megtudták, hogy a 46 éves Johannes Visscher visszaeső bűnöző: korábban többször elítélték fiatal gyerekek megerőszakolása és súlyos testi sértés miatt.

Mivel a férfi munkája miatt többször utazott Romániába, bérelt egy lakást Bukarestben. A rendőrök elmentek a lakásra,

házkutatást tartottak, DNS-mintákat is gyűjtöttek. Átvizsgálták az autót is, amellyel a férfi közlekedett. Végül a hátsó ülésről vett minta alapján sikerült beazonosítaniuk a lányt.

Ez alkalommal emberrablás, gyilkosság és nemi erőszak miatt is vádat emeltek volna ellene, amelyek miatt szinte borítékolható volt, hogy nem ússza meg több évtizednyi börtön nélkül.

Minden bizonnyal ezért, 

amikor hétfő este megtudta, hogy körözik a rendőrök, 10 percre lakóhelyétől, autójával nekihajtott egy kamionnak. Rögtön, a helyszínen meghalt.

Idén tavasszal, illetve nyáron két hasonló tragédia történt Romániában. Ami különösen sokkoló, hogy a két eset összefügg: mint kiderült, az elkövető egy és ugyanaz a személy: egy 66 éves, Gheorghe Dinca nevű pedofil sorozatgyilkos.

Áprilisban egy 18 éves lány, Luiza Melencu eltűnését jelentették be a romániai Caracal nevű településen. A fiatal lány stoppolt, és beült egy autóba a város szélén, hogy hamarabb hazatérjen, ám aznap már nem látták őt a helyiek. Rokonai rögtön kerestetni kezdték őt a rendőrökkel, ugyanis a lányra korábban sosem volt jellemző a csavargás, és a hosszú ideig való kimaradás, ezért nagyon aggódtak, amikor Luiza nem ért haza a megbeszélt időben: 

Jó tanuló volt, nem okozott gondot, soha nem késett, amikor elment hazulról, és mindig azonnal válaszolt a telefonhívásokra"

- mondta el nagynénje a Maszolnak.

Néhány nap múlva hívták fel idegenek a lány nagyapját, akik közölték, hogy Luiza Svájcban van, és többé nem megy haza. A gyanú szerint a lány emberrablás és nemi erőszak áldozata lett.

Néhány hónap múlva, július 24-én újabb fiatal lányt tűnt el a településen, a 15 éves Alexandra Macesanu, aki szintén a város szélén stoppolt, majd soha többé nem tért haza.

Az ő esete különösképpen tragikus, ugyanis, amikor elrabolták, majd megerőszakolták, támadója lakásáról többször tárcsázta a 112-t, ám mivel a rendőrök nem érkeztek időben, nem került elő élve.

Az egyik videón világosan hallható, ahogy a lány kétségbeesetten próbál segítséget kérni a rendőröktől, ám azok először nem vették kellőképpen komolyan, majd amikor a lány talált egy névjegykártyát az őt fogva tartó férfi címével, a rendőrök nem találták meg a helyszínt.

A házkutatásra már csak másnap került sor, a lány elszenesedett csontjait gyilkosa lakásának különböző pontjain találták meg. A férfi autójából a lány DNS-ei is előkerültek. A letartóztatás után a férfi beismerte, hogy a 18 éves lányt is ő gyilkolta meg.