Ausztria nem kér a Greta Thunberg-féle diktatórikus klímahisztériából

HOFER, Norbert;
Bécs, 2016. december 4. Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökjelöltje egy televíziós interjú közben a bécsi Hofburgban 2016. december 4-én, az osztrák elnökválasztás megismételt második fordulójának estéjén. A szavazatok több mint nyolcvan százalékos feldolgozottsága alapján Van der Bellen, a Zöldek által támogatott független államfőjelölt a szavazatok 53,3 százalékát, míg Hofer a voksok 46,7 százalékát szerezte meg. (MTI/EPA/Florian Wieser)
Vágólapra másolva!
A belügyminiszteri poszt, a Greta Thunberg keltette klímahisztéria, a migránsválság és Strache volt alkancellár pártjából való menesztése is téma volt az osztrák pártvezetők utolsó vitáján, az ORF közszolgálati televízióban, csütörtök este. Norbert Hofer, a Szabadságpárt (FPÖ) elnöke kijelentette: Ausztria nem kér a „copf-diktatúrából" - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

„A klímahisztériával semmi mást nem tudnak elérni, csak pánikot kelteni" – szögezte le Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetője a vasárnapi parlamenti választáson legesélyesebb osztrák pártok vezetőinek televíziós vitáján, csütörtök este. A Szabadságpárt elnöke a svéd klímaaktivistának, Greta Thunbergnek az ENSZ-klímacsúcson, kedden előadott hisztérikus kitörésére utalva kijelentette: Ausztria nem kér a „copf-diktatúrából".

– vetette fel Hofer az ORF televízió élő adásában. Az FPÖ elnökét Heinz-Christian Strache volt alkancellár tervezett kizárásáról is kérdezte a moderátor.

Strachénak pillanatnyilag más dolgok miatt kell aggódnia – válaszolta a Szabadságpárt vezére, utalva arra, hogy belső vizsgálat indult a volt alkancellár ellen, aki a gyanú szerint az elmúlt öt évben több százezer euróval, májusi lemondása óta pedig 42 ezer euróval kurtította meg az FPÖ pártkasszáját.

– tette hozzá Hofer.

Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke jelezte, hogy Ausztria nem kér Greta Thunberg jótanácsaiból Forrás: MTI/EPA/Florian Wieser

Sebastian Kurz exkancellár – akinek pártját, az Osztrák Néppártot (ÖVP) az elemzők többsége a vasárnapi választások győztesének várja – a belügyminiszteri posztról szólva kifejtette: elképzelhetőnek tartja, hogy az új kormányban nem az ÖVP delegáltja tölti be ezt a fontos pozíciót.

– jelentette ki Kurz.

A migráció vonatkozásában az ÖVP és az FPÖ továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy

elsősorban a szakképesítéssel rendelkező migránsok telepedhessenek le Ausztriában.