Az ellenzéki előválasztás legitimitását kérdőjelezi meg Karácsony Gergely, az ellenzék teljesen alkalmatlan főpolgármester-jelöltjének csütörtökön kiszivárgott hangfelvétele, amelyben MSZP-s és DK-s politikusokat minősít, fenyegetéseket és lopást is említ, valamint az ellenzéki együttműködés résztvevőivel vívott csatákról beszél - mondta ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője az M1 aktuális csatornán.

Az alkotmányjogász elmondása alapján, a sorok közül azt is lehet olvasni, hogy Karácsony Gergely szerint vigaszág Horváth Csaba MSZP-s politikus számára, hogy Zuglóban polgármesternek indulhatott, amiért cserébe a szocialista politikus részt vett az előválasztás folyamatában.

Karácsony GergelyForrás: MTI/Bruzák Noémi

Lomnici hangsúlyozta: annál sokkal súlyosabb ez az ügy, hogy valaki kiszivárogtatott néhány kósza gondolatot.Az ellenzéki főpolgármester-jelölt a hangfelvételen többek között azt mondta,ha visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak, tudnék sztorikat mesélni - emlékeztetett a szakértő, megjegyezve hogy itt bejön a Kúria azon büntetőjogi határozata, amely kimondja, hogy a polgármester hivatalos személy, így kötelessége korrupciós bűncselekmények esetén feljelentést tenni.Ha ilyen ügyről tudott Karácsony Gergely és nem tett feljelentést, akkor a rendőrség kell kivizsgálja az ügyet - mondta ifj. Lomnici Zoltán.