Gyerekbántalmazással vádolnak egy floridai nőt, aki 5 hónapos fiát többször földhöz vágta. A csecsemő olyan súlyosan megsérült, hogy agyvérzése lett. Péntek óta a helyi kórházban ápolják, állapota még mindig kritikus.

A harmincéves Burgandie Marquez a rendőröknek azt mondta, hogy

csütörtök este telefonon veszekedett a gyerek apjával, amin úgy feldühödött, hogy kétszer földhöz csapta a kezében lévő kisfiút. A gyerek feje az ütéstől hátrahanyatlott, néhány percig mozdulatlan volt.

Marquez hozzátette, hogy nagyon megijedt, hogy a fia esetleg súlyosan megsérült, karjaiba vette, és le-fel szaladgált vele a lépcsőn, mert úgy gondolta, hogy ettől helyreáll az agyában a vérkeringés.

Másnap reggel a gyereknek epilepsziaszerű rohama volt, anyja pedig vigasztalni kezdte, ahelyett, hogy azonnal rohant volna vele a kórházba.

Még ugyanezen a napon délután a nő elhatározta, hogy kibékül a gyerek apjával, és elviszi hozzá a babát látogatóba. Ám útközben a gyerek újra rosszul lett, ő pedig csak ekkor fogta fel, hogy orvosi segítségre van szükség. Megállt egy benzinkútnál, és mentőt hívott.

Néhány perc múlva metőhelikopterrel vitték kórházba a csecsemőt, ahol megállapították, hogy

a súlyos fejsérülés miatt agyvérzést és koponyatörést szenvedett.

Bár az orvosok mindent megtesznek az életben maradásáért, a kisfiú állapota még mindig kritikus - írja a Foxnews.com.