Négy férfi szökött meg vasárnap egy Ohio-i börtönből, mert az őrök túlságosan elfoglaltak voltak ahhoz, hogy szemmel tartsák őket. A hírek szerint aznap két női őrt késsel meg is fenyegettek. A négy férfi közül hármat ma délután Észak-karolinában találták meg a rendőrök.

A négy férfi vasárnap éjjel külső segítséggel, az őröket kicselezve kijutott a börtönből. Sikerült kinyitniuk egy biztonsági zárral ellátott ajtót, majd azon keresztül osontak ki.

Mind a négy férfi szabadlábra kerülése igen veszélyes. Okirat-hamisítás, csalás és rablás miatt kerültek be" - mondta el az egyik rendőr, majd riasztást adtak ki a keresésükre.

A rendőrök a lakosság segítségét kérik a megtalálásukhoz, a rajtuk lévő narancssárga börtönruháról és lábkötőről lehet őket felismerni.

Egy harmincéves nőt saját otthonában őrizetbe vettek azzal a gyanúval, hogy a négy rab közül kettőt rejteget a lakásán. Amíg meg nem bizonyosodnak ennek ellenkezőjéről, a nő letartóztatásban marad.

A gyanú azonban nem alaptalan: hónap elején állítólag ugyanez a nő segített nekik kijutni a börtönből: autóval próbáltak elmenekülni, de már másnapra elfogták őket egy Cheshire nevű falu közelében - írja a Foxnews.com.

A körözés részben sikeresnek bizonyult: a rendőrök ma délután Észak-Karolinában a négy szökött rab közül megtalálnak hármat, és visszavitték őket a börtönbe. Egy társukat azonban még továbbra is keresik. Ezért egyelőre a nőismerősük sem kerülhet szabadlábra, ugyanis fennáll a veszély, hogy a férfi nála rejtőzködik.