Drámával végződött a múlt hétvégén az amerikai Elk Cityben rendezett hosszútávú futóverseny. Egy háromgyerekes fiatalemberbe mindössze pár száz méterrel a cél előtt csapott bele a villám, az életét minden igyekezet ellenére sem sikerült megmenteni - számolt be a tragikus esetről az Eu.usatoday.com hírportál. 

Az andoveri 33 éves Thomas Stanley tapasztalt maratonfutónak számított, aki korábban már több maratonfutó versenyen is indult, és általában az első tíz befutó között végzett. Így volt ez most szombaton is, amikor rajthoz állt a Kansas állambeli Elk Cityben megrendezett 50K FlatRock futóversenyen.  

Thomas Stanley a családjával.Forrás: Facebook

Az 50 kilométeres táv lefutására több mint 100-an vállalkoztak, köztük Thomas, akibe a városi parkban, mindössze 400 méterre a célszalagtól csapott bele a villám.

A tragédia délután negyed három körül történt. Egész délelőtt fülledt, napos meleg idő volt. Aztán hirtelen a semmiből kisebb vihar kerekedett. Az időjárás-előrejelzésben semmi ilyesmi nem szerepelt. Egyszercsak egy hatalamasat villámlott, pont bele a fiatalemberbe, aki azonnal összeesett. Rengetegen próbáltak rajta segíteni, akik nem sokkal Thomas mögött futottak.Többek között egy orvos is, aki legalább egy fél óráig küzdött a férfi életéért, de sajnos nem járt sikerrel - nyilatkozta az egyik helyi tévécsatornának Carolyn Robinson, a FlatRock futóversenyeket szervező cég igazgatónője.

Thomasszal sokszor együtt futott a felesége is. Ashley ezúttal kihagyta a versenyt, három kisgyerekükkel együtt közel a célvonalhoz szurkolt a férjénekForrás: Facebook

A 3 gyerekes, mélyen vallásos családapa Kansas Cityben dolgozott egy nonprofit vallástudományi vezetőképző központban. Egyik kollégája szerint, amikor csak ideje engedte, jótékonysági akciókon vett részt.

Ő egy amolyan "futó misszionárius" volt. Nála jobb embert nem ismertem. A családja és a jótékonykodások mellett a futás volt a mindene. Sokszor egész éjszaka edzett a versenyekre, többször úgy jött be dolgozni, hogy előtte szemernyit sem aludt - nyilatkozta Thomas egyik kollégája, Ben Davis.

A tragikus körülmények között elhunyt fiatalmber kollégái vasárnap létrehoztak egy adományszámlát azzal a céllal, hogy 100 ezer dollárral (30 millió forint) segítsenek a családján. Két nap alatt ebből 60 ezer dollárt már sikerült is összegyűjteniük.