Útlezárásokkal tiltakoztak a környezetvédők hazugságai ellen a holland gazdák

Vágólapra másolva!
Több mint ezer kilométernyi útszakaszon okoznak forgalmi fennakadásokat a holland utakon az állatállomány kényszercsökkentése miatt kedd délután Hágában tüntető gazdák. Szerintük a média és a környezetvédők az utóbbi időben rossz fényben tüntették fel az agráriumban dolgozókat - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Kedd délután egy órától tüntettek a mezőgazdasági termelők Hágában, és az egész délelőtt folyamán a Hollandia adminisztratív fővárosa felé tartó traktorok mintegy ezer kilométeren okoztak fennakadásokat az ország közútjain. Az egyik már Hágában lévő tiltakozót a rendőrség letartóztatta, mert szembement a forgalommal, és nem volt hajlandó betartani a rendőrség utasításait.

A termelők és tenyésztők a holland kormány mezőgazdasági jogszabály-módosításai ellen tiltakoznak, melynek egyik legfontosabb eleme az állattenyésztés kényszercsökkentése. A gazdák emellett kiszámíthatóbb agrárpolitikát követelnek.

írja közleményében az Agractie nevű szervezet, hozzátéve, hogy elegük lett abból, hogy környezetszennyezőként és állatkínzóként tüntetik fel őket.

- írták.