Észak-Korea újabb rakétákat lőtt ki a Japán-tenger irányába

2019.10.02. 04:12

Azonosítatlan rakétákat lőtt ki Észak-Korea szerdán a japán-tenger irányába - közölte a Yonhap dél-koreai hírügynökség a dél-koreai hadsereg egyesített vezérkari bizottságára hivatkozva.

A phenjani rezsim egy nappal az után hajtotta végre újabb rakétakísérletét, hogy Csö Szon Huj észak-koreai külügyminiszter-helyettes kedden bejelentette, országa kész szakértői szinten felújítani az Egyesült Államokkal kezdett, de több hónapja megszakadt atomleszerelési tárgyalásokat. Az újbóli kapcsolatfelvételt az amerikai külügyminisztérium szóvivője is megerősítette.

A tárgyalásokban patthelyzet alakult ki Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető kudarccal végződött második csúcstalálkozója után, amelyet februárban tartottak Hanoiban.

Az újabb rakétákat az Észak-Korea keleti partvidékén fekvő Vonszan város térségéből bocsátották fel - közölte a dél-koreai vezérkar, részletekkel azonban nem szolgált a lövedékek típusára, hatótávolságára vagy röppályájának maximális magasságára vonatkozóan.