Szabályos hadjáratot indított egy 59 éves floridai férfi a lakóhelye közelében leparkolt elektromos rollerek ellen. Bizonyíthatóan 20 jármű fékvezetékét vágta el, de a hatóságok szerint árpilis óta már 140 rollert rongálhatott meg hasonló módon.

20 elektromos rollert rongált meg egy 59 éves férfi a floridai Fort Lauderdale-ben - írja az NBC News. Randall Thomas Williams bizonyíthatóan 20 bérelhető jármű fékvezetékét vágta el, de a hatóságok szerint már április óta folytatta különös hadjáratát az e-rollerek ellen.

A helyi rendőrség közlése szerint a férfit vasárnap tartóztatták le miután rajtakapták, hogy elvágja az egyik eletromos roller fékvezetékét, és láthatóan arra készült, hogy még többet megrongáljon.

A  kár értéke eléri az 1400 dollárt.

Fék nélkül életveszélyes

A hatóságok azonban más esetekkel is összefüggsébe hozzák Williamst:

április óta ugyanis már összesen 140 elektromos járművet rongáltak meg hasonló módon, mindegyiket a férfi lakóhelye közelében. 

A férfi furcsa hadjárata miatt eddig szerencsére senki nem sérült meg, az appkiláción keresztül bérelhetó rollereket most azonban a gyártó eltávolította a környékről. 

A hatóságok szerint bár a rollerek csak maximum 17 kilóméteres óránkénti sebbeségre képesek, azonban ha nincs rajtuk fék akkor komoly, akár halálos balesetet is szenvedhetnek vele a felhasználók.