17 halott, szakadékba zuhant egy busz Peruban

buszbaleset Peru
Marcapata, 2019. október 2. A Diario Sin Fronteras által közreadott kép a perui Marcapatánál árokba borult busz roncsáról 2019. október 1-jén. Sajtóhírek szerint a balesetben legkevesebb tizenhét ember életét vesztette, harminc megsebesült. MTI/EPA/DIARIO SIN FRONTERAS/Juana Huanca
Vágólapra másolva!
17 ember meghalt 30 ember megsebesült, amikor egy autóbusz egy szakadékba zuhant Peruban.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb 17 ember meghalt és a 30 ember megsebesült, amikor egy száz méter mély szakadékba zuhant egy busz Peruban - írja az AFP.

A Diario Sin Fronteras által közreadott kép a perui Marcapatánál árokba borult busz roncsáról 2019. október 1-jén. Sajtóhírek szerint a balesetben legkevesebb tizenhét ember életét vesztette, harminc megsebesült Forrás: MTI/EPA/DIARIO SIN FRONTERAS/Juana Huanca

A baleset tegnap hajnalban történt Marcapatánál, amikor busz 48 utassal a fedélzetén Puerto Maldonado városból tartott Cuzcóba. A hatóságok vizsgálják, hogy mi okozhatta a balesetet.

Peruban

gyakoriak a halálos kimenetelű közlekedési balesetek

a rossz útviszonyok, a gyorshajtás és az útburkolati jelek hiánya miatt. Júliusban 19 ember halt meg, amikor egy busz egy hegyoldalnak csapódott Limánál.

A kormány adatai szerint tavaly 3250-en, 2017-ben pedig 2830-an haltak meg közúti balesetekben Peruban.