Egy ember meghalt, többen megégtek egy csehországi gázrobbanásban

2019.10.03. 11:00

Gázrobbanás történt csütörtök kora reggel a Csehország déli részén található Lenora kisvárosban. A háromemeletes társasház lakói közül az egyik meghalt, másik kettő pedig súlyosan összeégett - számolt be a cseh közszolgálati hírügynökség (CTK).

A mintegy 1000 fős kisvárosba csütörtök hajnalban pár perccel 4 óra után riasztották a dél-csehországi tűzoltókat azzal, hogy egy hatlakásos társasházban nagyerejű gázrobbanás történt.

A kollégák nagy erőkkel vonultak a helyszínre, ahol egy embert holtan találtak, másik két lakót pedig súlyos, életveszélyes állapotban. Nekik a testük legalább háromnegyede megégett. Rajtuk kívül másik 7 embert kellett könnyebb sérülésekkel kórházba szállítani - nyilatkozta az iROZHLAS.cz hírportálnak Jana Neskodná, a Dél-csehországi Katasztrófavédelem szóvivője.

A felrobbant csehországi társasház teljesen lakhatatlanná vált. A detonáció után a helyszínre egy mentőhelikoptert is küldtek.Forrás: Cseh Katasztrófavédelem (MVCR)

A detonáció után a társasházból és a szomszédos lakóépületből legalább 20 embert kellett evakuálni. Cseh médiabeszámolók szerint olyan erős volt a hajnali robbanás, hogy a törmelékek beterítették a szomszédos autópályát is, amelyet emiatt órákra le kellett zárni