Áttért nemrégen a muszlim hitre a négy rendőrt meggyilkoló párizsi rendőrségi irodista

2019.10.03. 18:16

Nemrégen - egyes hírek szerint nagyjából másfél éve - áttért a muszlim hitre a martinique-i férfi, aki a párizsi rendőr-főkapitányság irodáiban négy rendőrt halálra késelt. Ő maga is ott dolgozott, már 16 éve, mint irodista. A gyilkos férfit agyonlőtték.

A nyomozó főügyészség házkutatást tartott a martinique-i férfi lakásában, egy párizsi elővárosban. A feleségét letartóztatták, feltételezések szerint radikális muszlim lehet az asszony. 

Marine Le Pen, a nemzeti jobboldal, az RN elnöke felszólította a kormányt, hogy haladéktalanul közölje a gyilkos profilját, mi volt a múltja, miért gyilkolt.

A gyilkos férfi 18 hónapja tért át a muszlim hitre. 

A négy meggyilkolt rendőr között van a közvetlen főnöke is. A V4NA nemzetközi hírügynökség úgy tudja, a felettese ma hívatta a gyilkost, hogy felelősségre vonja azért, mert az utóbbi időben nem volt hajlandó egyetlen nőnek sem köszönniAz ICI hírtelevízió információi szerint nem zárják ki a terrorista motívációt. Ismerve a francia hatóságok politikailag korrekt nyelvezetét, ez azt jelenti, hogy több, mint valószínű, hogy az ügyészség ebben az irányban nyomoz.