Hét halott, lezuhant egy második világháborús repülőgép - videó

2019.10.03. 09:59

Közvetlenül a leszállás előtt lezuhant egy második világháborús bombázó repülőgép szerdán az amerikai Connecticut államban. A pilóta már nem tudta letenni a gépet a kifutópályára, heten szörnyethaltak a balesetben.

A BBC az előző napi katasztrófával kapcsolatban azt írja, hogy a B17-es típusú gépen 13 ember utazott - tíz utas és a háromfős személyzet. Az amerikai légügyi hatóság közleménye szerint a repülőgép nem a hadsereg szolgálatában állt, hanem polgári bejegyzésű és egy alapítvány működteti.

A gépet turistalátványosságként üzemeltették.

A rendőrség a hírportálnak azt mondta, az áldozatokat nagyon nehéz lesz azonosítani, ezért egyelőre nem mondtak semmit a személyazonosságukról. 

A cikk felidézte, hogy a pilóta nem sokkal a felszállás után jelezte, hogy problémák vannak a géppel, és azonnal visszatér a repülőtérre. Ekkor történt a katasztrófa. Az egyik szemtanú azt mondta, csak arra lett figyelmes, hogy a házában megmozdultak a tárgyak az asztalon, majd amikor kinézett az ablakon, látta, hogy egy gép, nagyon alacsonyan húz el felettük. 

A Bradley légikikötőt - amely polgári és katonai reptér - a baleset miatt lezárták.