Öngyilkos akció Sydneyben: rendőrörsre támadt egy férfi - videó

2019.10.03. 11:06

Két rendőr súlyosan megsebesült, maga a támadó meghalt egy szerda esti lövöldözésben Sydney-ben. A férfi indítékai egyelőre nem tisztázottak, élettársa, aki héthónapos terhes, a szerencséjének köszönheti, hogy a férfi nem ellene használta a fegyvert  - írta az esetről a The Guardian. 

Daniel King már élettársának házában lövöldözni kezdett, a nő szerencséjére, nem találta el, hanem az ablakot lőtte ki. Ezután kocsiba ült, majd egy közeli rendőörs felé vette az irányt, ahol tűzpárbajba keveredett a rendőrökkel. Egy nő a mobiljával felvette, amikor halálos találatot kap a férfi. 

Szemtanúk beszámolója szerint 14-15 lövés is hallatszott. A rendőrök utóbb azt mondták, nem volt más választásuk, le kellett lőniük a férfit. Két rendőr megsebesült, a támadó meghalt.

Rendőrök a Penrith rendőrkapitányságnál elkövetett lövöldözés helyszínén Sydney-ben 2019. október 3-ánForrás: MTI/EPA/AAP/Joel Carrett

Az "öngyilkos akció" hátterében a nő elmondása szerint az állt, hogy King nem ismerte el az apaságot, DNS-tesztet követelt, többször megfenyegette a nőt, hogy megöli, majd végez saját magával is.

Golyók által ütött lyukak egy lakóház ablakán a Penrith rendőrkapitányságnál elkövetett lövöldözés helyszínén Sydney-ben 2019. október 3-ánForrás: MTI/EPA/AAP/Joel Carrett

A testépítő férfi a héthónapos terhes nőt, - akivel általános iskolás koruk óta ismerték egymást - végül nem bántotta, hanem rendőrökre támadt, akik lelőtték. A rendőrség vizsgálja a fegyverhasználat körülményeit.