93 évesen úszott először az óceánban egy floridai férfi

2019.10.04. 11:01

Howard Fisher 93. születésnapja előtt nem sokkal mesélte el lányának, hogy hiába él 20 éve Floridában, még sosem úszott az óceánban, most meg már nem képes rá.

Sandra, hát nem ironikus? 20 éve élek itt, és soha nem úsztam az óceán parton. Most úgy érzem, hogy szeretnék, de már nem tudok  - monda Howard lányának, Sandra Fisher Van Nostrandnak.

Sandra elmondta a CBS News-nak, hogy apja New Yorkban nőtt fel, és 1969-ben költözött Fort Lauderdalebe. Bár a családját sokszor elvitte strandra, de ő sosem úszott az óceánben.

Van egy fotó, ahol együtt vannak a parton, amikor még kicsi volt, de az apja akkor is csak lábszár középig ment be a vízbe vele.

Fisher a második világháború alatt a haditengerészetnél szolgált, majd vízvezetékszerelőként dolgozott. Hosszú, boldog élete volt, és a lánya a születésnapját is különlegessé szerette volna tenni.

Ezért a múlt hónapban az alabamai otthonából elutazott Floridába az apjához, és elvitte őt a Mexikói-öbölbe, Anna Maria szigetére, ahol nem csak a parton voltak, hanem bementek a vízbe is.

Sandra segített az apjának, hogy a hullámok hátán lebegjen. A különleges élményről fotók is készültek.

A fréi azt mondta, hogy Hát nem csodálatos! Nézd az eget, a felhőket, a vizet. Nézd, úgy lebegek, mint a parafa." - mesélte Howard lánya a CBS News-nak.

Azt hiszem, szerette, hogy nem kell felállnia, mégis halad.

A férfi a hátán lebegett és hagyta, hogy a problémái az óceánba vesszenek. Álma teljesült, egy békés, nyugodt születésnapot töltött az óceánban, amit nagyon élvezett.