Hétfő este egy német kisvárosban, Limburgban egy szír migráns ellopott egy teherautót, amit később több kocsinak is nekivezetett. Sajtóértesülések szerint nem véletlen balesetről van szó, hanem terrortámadásról. A támadásban heten és a szír férfi sérült meg, aki helyszíni beszámolók szerint többször azt kiabálta, hogy Allah.

Ahogy az Origo is megírta tegnap, autóknak ütközött egy teherautó Németországban, az esetben többen megsérültek.

Ma a ZDF német országos közszolgálati televízió biztonsági körökből származó értesülésekre hivatkozva azt közölte, hogy terrorcselekménynek minősítették a németországi Limburgban hétfőn történt teherautós ütközést.

Összetört autók HessenbenForrás: Picture-Alliance/AFP/Sascha Ditscher

A Hessen tartományi kisvárosban hétfő késő délutáni ütközésben nyolc ember megsérült, köztük a teherautó vezetője. A ZDF értesülése szerint a sofőr egy 30 éves szíriai férfi volt, aki lopta a járművet.

A szír migráns ellopta a kamiontForrás: AFP/Sascha Ditscher

Az első rendőrségi közlemények még tucatnyi, köztük egy súlyos állapotban lévő sérültről szóltak. A Frankfurter Neue Presse (FNP) című lap a hírportálján azt írta, hogy 17 ember sérült meg.

Rengeteg autó összetört, a támadóval együtt nyolcan sérültek megForrás: Picture-Alliance/AFP/Sascha Ditscher

Az illetékes nyugat-hesseni rendőrkapitányság kedd reggel pontosította a sérültek számát. Twitter-bejegyzésükben közölték, hogy egy embert a helyszínen láttak el, hetet kórházba szállítottak, ahonnan valamennyien még éjszaka távozhattak.

Mentő a terrortámadás helyszínénForrás: Picture-Alliance/AFP/Sascha Ditscher

Tegnapi információ, hogy járókelők beszámolói szerint több alkalommal azt mondta a terrorista, hogy Allah.

Az FNP megtalálta a teherautó eredeti vezetőjét, aki elmondta, hogy egy közlekedési lámpánál várakozott, amikor az elkövető kirángatta a vezetőfülkéből és szó nélkül elhajtott. A lap szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy az elkövető az ütközés előtt felgyorsította a járművet. Az ütközés után vérző sebekkel szállt ki a vezetőfülkéből, és zavartnak tűnt, mintha kábítószer hatása alatt állna.A Bild című lap értesülése szerint a férfi hétfőn nap közben többször megpróbált teherautót szerezni, és volt már rendőrségi ügye, de nem iszlamistaként vagy közveszélyes iszlamistaként ismerték.

A dpa hírügynökség szerint a férfi 2015-ben érkezett Németországba, és 2016-ban korlátozott menedékjogi státuszt kapott. A hatóságok adatai szerint nem állt kapcsolatban iszlamistákkal vagy más szélsőséges körökkel.