Maradhat Ausztriában a gyilkossággal fenyegetőző migráns

Vágólapra másolva!
Felfüggesztett börtönbüntetéssel megúszta az a 34 éves migráns, aki azzal fenyegetett meg egy rendőrnőt, hogy az ausztriai Bludenz városának kapitányságán megöl valakit. A Szabadságpárt és a Néppárt politikusai szerint is elfogadhatatlan, hogy a férfit nem utasítják ki az országból – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Fenyegetés vádjában találta bűnösnek és négy hónap felfüggesztett börtönre, illetve agressziókezelési tanfolyamra ítélte a Vorarlberg tartományban található feldkirchi bíróság azt a 34 éves migránst, aki azzal fenyegetett meg egy osztrák rendőrnőt, hogy megöl valakit a helyi kapitányságon.

Ausztriában a politikusok ritkán kommentálnak bírósági döntéseket, de az ügyben megszólalt a Szabadságpárt (FPÖ) és a Néppárt (ÖVP) egy-egy tartományi képviselője is.

Christian Gantner (ÖVP) azt mondta, hogy

nem elégedett a büntetés mértékével, és a bűncselekményeket elkövető menedékkérő migránsok általános kitoloncolására tett javaslatot. Gantner emellett felszólította az Országos Idegenrendészeti és Menekültügyi Hivatalt (BFA), hogy minél előbb vizsgálják felül az elkövető menedékjogának ügyét.

„Ebben az esetben a menekültügyi státusz visszavonása és az elkövető kitoloncolása lenne a helyes döntés" - közölte a néppárti politikus.

Christof Bitschi, az FPÖ tartományi vezetője hasonlóan nyilatkozott.

- mondta Bitschi, aki szerint Markus Wallner (ÖVP) kormányzó rendszeresen megpróbálja eltussolni az ehhez hasonló eseteket.

„A vorarlbergi emberek viszont azt akarják, hogy kövessünk el mindent annak érdekében, hogy az ilyen bűnözőket következetesen eltávolítsuk az országból, és ezzel újra biztonságot teremtsünk a környezetükben" - tette hozzá.