123 évesnek vallja magát egy indiai férfi

Vágólapra másolva!
Bizonyítékokkal is alá tudja támasztani egy indiai férfi, hogy 1896-ban született. Szerinte a jóga, a fűszermentes ételek és a szexről való lemondás a hosszú élet titka. – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Swami Sivananda indáiból utazott volna Londonba, amikor az átszállásnál megállították a határőrök Abu-Dzabiban. Az férfi dokumentumai szerint 1896. augusztus 8-án született, ezt azonban nem hitték el a biztonságiak, és nem engedték tovább.

Ha viszont az igazat állítja, akkor 123 évével ő világon valaha élt legidősebb ember, amióta dokumentálják a születéseket.

Sivanandát egy spirituális szerzetes nevelte őt, így egész életében jógázott, csak fűszermentes ételeket fogyasztott és a szexről is lemondott

Szerinte ez hosszú és nyugodt életének titka.

"Mélyszegénységben születtem, így sosem voltak hatalmas elvárások velem kapcsolatban, és én sem áhítoztam többről. Manapság az emberek boldogtalanok, mert mindenáron feljebb akarnak lépni. Ez az azonban annyira egészségtelen, hogy hamar megöli őket" – mondta Sivananda.

Hivatalosan viszont semmilyen hatóság nem tudta megerősíteni a féri születési dátumát, hiszen szülei már meghaltak, és azóta a rokonaival sem tartja a kapcsolatot.