Tovább üldözi a balliberális terror a bevándorlásellenes, világhírű francia írót

2019.10.12. 13:38

Az Origo megírta, hogy Éric Zemmour, világhírű konzervatív jobboldali író, filozófus, esszéista ellen most már gazdasági támadást is indított a francia balliberális politikai elit, azért, mert az író egy konferencián felemelte szavát a muszlim migráció ellen, és felhívta a figyelmet annak negatív társadalmi hatásaira. Korábban már 3 ezer euróra megbüntette a francia bíróság, most sorra tiltják meg a multinacionális cégek és reklámügynökségek, hogy Zemmour tévéműsorában - ami egyébként a Paris Premiere legnézettebb műsorai közé tartozik - hirdetések legyenek. A bojkottot a Nutella kezdte.

A Les Valeurs Actuelles konzervatív hetilap értesülése szerint most az RTL-csoport országos rádió adója indított támadást Zemmour ellen, és bontotta föl a csatornával kötött szerződését. A rádió vezetői úgy nyilatkoztak, hogy mint vendég, Zemmour máskor is részt vehet az adásaikban, de újságíróként nem alkalmazzák tovább. Ezzel szemben a közismert Canal + csoport hírtelevíziója, a Cnews megerősítette, hogy a jövő héttől, hétfő-csütörtök között Zemmour minden este „képernyőn" lesz, mégpedig a „Face à l'info" (Szemben az információval) című műsorban. Zemmour 2003-2014 között rendszeres vendég volt az akkor még I-Télé néven működő csatornán, valójában tehát visszatér oda. Szélsőbaloldali aktivisták kis csoportja a hír hallatán azonnal tüntetést szervezett a hírtelevízió épülete elé.

Éric ZemmourForrás: AFP/GU/Bertrand Guay

Zemmour fogadtatása a hírcsatornánál sem egyértelmű, vannak olyan balliberális érzelmű újságírók, akiknek nem tetszik a világhírű esszéista „jelenléte". Serge Nedjar, a csatorna igazgatója ugyanakkor minden nyomás ellenére kitart Zemmour mellett, és azt mondta az elégedetlenkedőknek, hogy „nyugodtan sztrájkoljanak 6 hónapig", Zemmour akkor is jönni fog.

Eközben Zemmour megerősítette a Le Parisien napilapnak, hogy valóban a Cnews-nál folytatja. Az egyórás beszélgetős műsorban híreket, eseményeket kommentálnak Zemmour és meghívott vendégei.

A Le Figaro újságíróinak több mint kétharmada követelte, hogy Zemmourt rúgják ki. Ugyanis a Figaro az állandó munkahelye. Több nap hezitálás után a Figaro igazgatója - nyilvános Zemmour-bírálat után - nem küldte el legismertebb munkatársát.

A Le Parisien értesülése szerint az RTL-nél az „verte ki a biztosítékot", hogy Zemmour a Paris Première televízióban azt mondta, hogy az „iszlám egy totalitárius vallás, ami magával ragadja az egyént, akár tetszik neki, akár nem. Jogom van ezt mondani" - tette hozzá a híres filozófus, de úgy látszik, az RTL ezt másképp látja, és nem érdekli a szólásszabadság, hiszen másnap gyakorlatilag kirúgta Zemmourt.

A francia igazságszolgáltatás, amit Zemmour ugyancsak kritizálni szokott az iszlamisták és a migránsok pozitív diszkriminációja, és különösen amiatt, hogy a migránsokat előnyben részesítik a francia emberekkel szemben, már egy ideje össztűz alá vette a neves esszéírót. A jelenleg is folyamatban levő ügyészségi eljárást megelőzően szeptember közepén a Legfelsőbb bíróság helyben hagyta a vallási gyűlöletkeltés okán első fokon hozott Zemmour elleni ítéletet, amelyben az írót 3000 euró pénzbírság kifizetésére kötelezték.

Eric CiottiForrás: Hans Lucas/frederic Dides / Hans Lucas/Frederic Dides

Eric Ciotti, a Republikánusok nemzetgyűlési képviselője, aki a sikeres köztársasági elnök, Nicolas Sarkozy egykori pártja (UMP) főtitkárhelyetteseként vált a migrációval összefüggő kérdések szakértőjévé, nyíltan megvédte Éric Zemmourt a BFMTV-nek adott interjújában, és boszorkányüldözésnek minősítette a Zemmour ellen folytatott hadjáratot. Külön kiemelte, hogy „jogunk van Franciaországban kimondani, hogy az iszlám fenyeget bennünket", Zemmour ugyanis pontosan erről beszél és ír hosszú ideje, és ezt akarja most megakadályozni a balliberális francia politikai elit, ügyészségi eljárás indításával, multinacionális nagyvállalatok gazdasági nyomásával, és a kezükben levő médiák segítségével.