Kiszakadt a koponyája a gyereknek, mert az anyja megcsúszott a jeges úton

2019.10.13. 17:59

Egy 14 éves fiú súlyosan megsérült, amikor az édesanyja elvesztette az uralmát az autójuk felett és megcsúsztak a jeges úton. A kamasz annak köszönheti az életét, hogy a BMW automatikusan tárcsázta a segélyhívót, így időben érkezett a segítség a Daily Mail szerint.  Ennek már két éve, most azért indított gyűjtést, hogy legyen helikopterleszállója a kórházban, ahol megmentették az éltét. 

Bradley Duke a hátsó ülésen utazott 11 éves kistestvérével, Haydennek. Az iskolába vitte őket az anyjuk, amikor megtörtént a baleset, 2017. január 13-án. 55 km/h-val haladtak, egyszer csak az autójuk megcsúszott a jeges úton Sheffieldnél. A nő megpróbált fékezni, mindent megtett, még a kéziféket is használta, de nem tudta megállítani az autót. 

Amikor rájöttem, hogy mi fog történni, bepánikoltam, azt kiáltottam a gyerekeknek: összetörünk"

- idézte az asszony szavait a Daily Mail.

A 40 éves Claire Duke elvesztett az eszméletét. Arra ébredt, hogy valaki beszél hozzá a műszerfal irányából.

A kirobbanó légzsák ugyanis rögtön vészjelzést adott le.

A női hang közölte, hogy tudják, hol vannak, és már úton a segítség. A sofőr, aki kisebbik fiával együtt csak könnyebben sérült, hátra nézett idősebb fiára.

Akkor jött rá, hogy nagyon nagy a baj, mert a gyerek koponyájának egy része hiányzik.

Akkor ijedt meg igazán, amikor a gyerek abbahagyta a légzést és elvesztette az eszméletét.

Bradleynek a koponyája mellett a gerince is megsérült, az életéért küzdött.

Pár perccel a női hang jelentkezése után meg is érkezett a segítség. A mentőautók mellett egy mentőhelikoptert is hívott a diszpécser. Azonnal elátták a fejsérült fiút és már vitték is a Sheffieldi Gyermekkórházba, ahol agyonműtéten esett át. Kilenc napig tartották mesterséges kómában az orvosok. A családja nagyon örült, amikor felébredt. Tudták, hogy van remény, de azt is, hogy nem lesz gyors a folyamat.

Bradleynek újra meg kellett tanulnia járni, olvasni és írni.

A baleset óta eltelt 2 év, és a fiú újra teljes életet él. A szakemberek szerint a technológiának köszönheti az életét, mert ha pár perccel később ér oda a segítség, Bradleyt nem lehetett volna megmenteni.

A helyszíni vizsgálatok egyébként azt is kiderítették, hogy a fiú sokkal súlyosabban sérült meg, mint ahogy kellett volna, mert a karambol előtt egy pillanatra levette a biztonsági övét. Az anyja szerint ez azért történhetett, mert pánikba esett.  Bradley gyűjtést indított a Sheffield Gyermekkórháznak egy új helikopterleszállítért. 500 000 fontot szeretne nekik adományozni.