Tizenkét év után kapta vissza az eltűnt kutyáját – videó

2019.10.13. 15:03

Egy pittsburghi nő 12 év után kapta vissza eltűnt kutyáját. Az otthonuktól majdnem 2 ezer kilométerre találták meg az állatot, majd a chipje leolvasása után értesítették a gazdáját, aki nem akart hinni a fülének.

A 14 éves foxit a Humane Animal Rescue találta meg Boca Ratonban, egy fészer közelében, ami majdnem 2 ezer kilométerre volt a pittsburghi otthonától. Amikor megtalálták, Dutchess nagyon félt, éhes volt és meg voltak nőve a körmei. A mentőközpontban leolvasták a kutya chipjét, majd értesítették a gazdáját, Katheryn Stranget, aki nem akarta elhinni, hogy megtalálták a 12 évvel ezelőtt eltűnt kutyáját.

A foxi 2007-ben szökött el otthonról, amikor a nő fia iskolába indult és kinyitotta az ajtót. Mivel elég forgalmas helyen laknak, Katheryn azt hitte, hogy egy autó elütötte, vagy valaki befogadta - írja a Fox News. A nő elmondta, hogy a kutya eltűnése után sem adta fel a reményt, gyakran ellenőrizte a helyi menhelyeket, valamint fizette a chip éves díját és frissítette az elérhetőségeit.