Tizenkilenc halálos áldozata van Japánban a Hagibisz tájfunnak

Hagibisz tájfun japán
Icsihara, 2019. október 12. A Hagibisz tájfun által okozott pusztítás nyomai a Tokiótól keletre fekvő Csiba prefektúrábeli Icsiharában 2019. október 12-én. A trópusi vihar következtében legkevesebb egy ember életét vesztette, négy megsebesült. A tájfun miatt a rögbi világbajnokság két meccsét is törölték, valamint a Formula 1-es japán nagydíj kvalifikációs futamát is szombatról vasárnapra tették át, és szombaton minden rendezvény elmarad a szuzukai pályán. Tokióban zárva tart az üzletek, éttermek, gyógyszertárak többsége. Nem fogad és nem indít légi járatokat a tokiói Haneda nemzetközi repülőtér. MTI/EPA/JIJI PRESS
Vágólapra másolva!
Legkevesebb 19 ember meghalt, több mint 140-en megsérültek, és 12-en eltűntek, miután lesújtott Japánra szombaton a Hagibisz tájfun.
Vágólapra másolva!

A Kyodo japán hírügynökség összesítése szerint országszerte több mint 140 ember sérült meg az ítéletidő miatt, tizenkét prefektúrából összesen 48 földcsuszamlást jelentettek.

A folyók sok helyen kiléptek medrükből és elárasztották a lakott területeket.

Honsun, Japán legnagyobb szigetén mintegy 6 millió embernek tanácsolták, hogy hagyják el otthonukat.

Az érintett területeken leállt a vasúti közlekedés és a repterek is bezártak.

Több százezer háztartás maradt áram nélkül

Tokióban, valamint az ország középső és keleti részén vasárnap reggel visszavonták a kitelepítési utasításokat, vasárnap a vasúti közlekedés és a Haneda repülőtér forgalma is újraindult annak ellenére, hogy egyes járatokat vasárnap is töröltek.

A tokiói metró egyelőre nem közlekedik,

mert szakemberek ellenőrzik, hogy biztonságos-e a hálózat.

A tájfun miatt háztartások százezrei maradtak áram nélkül. A Hagibisz vasárnap elhagyta a japán szigeteket, jelenleg 130 kilométerre található Mijakótól, és továbbra is óránkénti 160 kilométeres széllel tombol, csak most már a Csendes-óceánon.