A philadelphiai rendőrség vasárnap késő délután kapott bejelentést a 911-es segélyhívón. A bejelentés szerint a Clearfield utcában valaki egy autóból tüzet nyitott öt húszas éveiben járó fiatalra és egy tinédzserre. A sérülteket a Temple University kórházba szállították.

A Daily Mail tudósítása szerint a 14 éves fiút a jobb kezén lőtte meg a fegyveres, míg egy 27 éves férfit, aki a támadás legidősebb sérültje, a jobb csípőjén és a jobb lábán ért találat.

Egy 21 éves férfit a vállán, egy 22 éves áldozatot pedig a mellkasán talált el a lövöldöző, két másik 20 éves fiú súlyosabb sérüléseket szenvedett: őket megműtötték. 

A kórház tájékoztatása szerint az áldozatok nincsenek életveszélyben. 

A rendőrség egyelőre nem találja az elkövetőt, ahogyan a fegyver sincs még meg. Szemtanúk szerint a támadó legalább 14 lövést adott le a fiatalokra. 

A Daily Mail azt is hozzátette, hogy az elmúlt napokban több lövöldözés is történt Philadelphiában: két nappal korábban két ember meghalt, amikor tűzharc alakult ki az egyik autópályán. 

A helyiek szerint szomorú igazság, hogy egyre gyakoribbak a lövöldözések a környéken; szinte minden második héten riasztják a rendőrséget. A kiváltó ok főleg a bandaháborúk és a drogok.