Megbüntették a Viszkist Szlovákiában

2019.10.14. 10:20

Ambrus Attila legutóbb a dunaszerdahelyi Csallóközi Vásáron árulta a kerámiáit, könyveit és DVD-it. Hiába adott el belőlük sokat, csökkent a bevétele, mert egy jelentős összegű büntetést is ki kellett fizetnie.

Ahogy kipakolt a standjára az első nap, már vettek is tőle egy DVD-t. A Viszkis odaadta a lemezt, de nyugtát nem adott a vásárlónak, akiről kiderült, hogy a helyi adóhatóság pénzügyőre.  

A vámos tudta, hogy én vagyok a Viszkis, és közölte, hogy szerinte jó gyerek vagyok, ezért csak 330 euróra, vagyis nagyjából 110 ezer forintra büntetett meg. De lehetett volna belőle akár 3000 euró (azaz egymillió forint) is, legalábbis az ilyen vétségeknek ekkora összeg a legmagasabb büntetési tétele 

- mondja a Borsnak Ambrus Attila, aki belátta, hogy hibázott, nem keresett kibúvót, és nem mentegetőzött.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Ostoba voltam, pedig mindig kínosan ügyelek ezekre a dolgokra, mert a múltam miatt rám külön figyelnek, de most a nagy kapkodásban mégis hibáztam. A standom közvetlenül a vásár bejáratánál, elég jó helyen volt, mivel az egyik helyi étteremtulajdonos beengedett magához, a sors azonban mégis elvett tőlem plusz 110 ezret, amivel így végül a szlovák államot támogattam.  De úgy voltam vele, hogy le van sz*rva a bírság, hiszen én hibáztam" 

-  tette hozzá a viszkis rablóként elhíresült férfi.  

Miután megbírságolta, a pénzügyőr visszament Ambrushoz, és meghívta egy italra.

Nagyon-nagyon lassan ittam meg azt a dupla whiskyt

– mondta nevetve.