35 ember halt meg a japán Hagibis tájfun miatt

Japán, tájfun
Marumori, 2019. október 14. Otthonukban rekedt lakosokat mentenek ki katonák az árvíz sújtotta Mijagi prefektúrabeli Marumoriban 2019. október 14-én, két nappal az után, hogy a Hagibisz tájfun elérte Japánt. A trópusi vihar következtében legkevesebb 35 ember életét vesztette, több mint 140-en sérültek meg, mintegy húszan eltűntek. A tájfun miatt háztartások százezrei maradtak áram nélkül. MTI/EPA/JIJI PRESS
Vágólapra másolva!
Már legalább harmincöt halálos áldozata van a Hagibis tájfunnak Japánban, a hatóságok mintegy húsz embert eltűntként tartanak nyilván.
Vágólapra másolva!

A Kyodo hírügynökség hétfői jelentése szerint egy nappal az után, hogy a Hagibis végigsöpört Tokión, illetve a szigetország középső, keleti és északkeleti régióin, még mindig kutatnak az eltűntek után. A hatóságok az önvédelmi haderő 27 ezer tagját küldte a vihar sújtotta térségekbe, köztük Naganóba, ahol ki kell menteni mintegy 360 embert, miután

átszakadt egy folyó gátja.

Otthonukban rekedt lakosokat mentenek ki katonák az árvíz sújtotta Marumoriban Forrás: MTI/EPA/JIJI PRESS/-

A földművelésügyi minisztérium arra figyelmeztetett, hogy akár öt méter magas árvíz is kialakulhat a térségben. A gátszakadás miatt a naganói pályaudvaron veszteglő tíz szupergyors vonat, megszámlálhatatlanul sok létesítmény és lakóház került iszapos víz alá.

Összességében több mint 110 ezer rendőr, tűzoltó, a parti őrség és az önvédelmi haderő tagja vesz részt a mentésben és a károk felszámolásában.

A trópusi viharban legkevesebb 35 ember meghalt, több mint 140-en sérültek meg, és mintegy húszan eltűntek Forrás: MTI/EPA/JIJI PRESS/-

A tájfun szombaton érte el Japán partjait, háztartások százezreit hagyva áram nélkül. Több mint hatmillió embernek tanácsolták, hogy hagyja el otthonát Japán legnagyobb szigetén, Honsún. Tizenöt prefektúrából összesen 56 földcsuszamlásról érkezett hír, 21 gátszakadás történt.
A Hagibis vasárnap hagyta el a japán szigeteket, trópusi viharrá gyengülve folytatta útját az óceán felett Japán északkeleti partjainál.